Έρχεται μείωση θητείας για πολύτεκνους -Τακτοποιήσεις για ανυπότακτους-αντιρρησίες

  • Απο stergios
  • 9 Μαρτίου 2019 - 20:05
  • Comments Off

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία κατά περίπτωση όσον αφορά πολύτεκνους, αλλά και ευνοϊκές ρυθμίσεις για ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Ρήγας.

«Η θητεία θα είναι εξάμηνη για όλα τα παιδιά που θα υπηρετήσουν και είναι πάνω από πέντε σε μία οικογένεια. Επίσης το ίδιο θα γίνεται για οικογένειες με 3-4 παιδιά, όπου η θητεία θα μειώνεται» ανέφερε ο κ. Ρήγας, μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Σε ό,τι αφορά τους ανυπότακτους υπογράμμισε πως όσοι πάνε φαντάροι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020, κλείνουν όλα τα θέματα που είχαν – στρατολογικά, ποινικά ή διοικητικά».

Για τους αντιρρησίες συνείδησης που επιθυμούν να εξαγοράσουν το υπόλοιπο της θητείας τους, ο κ. Ρήγας διευκρίνισε ότι κατεβαίνει το όριο. «Αυτό μπορεί να γίνει εφόσον έχουν συμπληρώσει το 33ο έτος από το 35ο που ισχύει σήμερα», δήλωσε.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ, ΣΤΡΑΤΟΣ, ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!