Επιστολή ΙΣΘ σε Ξάνθο: Από μηδενική βάση ο διάλογος για ΠΦΥ

Με «εποικοδομητική διάθεση» στέλνει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης επιστολή προς τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθο, ζητώντας του διευκρινήσεις για τη ΠΦΥ και τους ΤΟΜΥ. Ο ΙΣΘ ζητά από τον υπουργό να λάβει υπόψιν του το χρόνο υλοποίησης του σχεδίου, αλλά και να αρχίσει άμεσα ο διάλογος από μηδενική βάση για την ΠΦΥ.
Ολόκληρη η επιστολή του ΙΣΘ:
Κύριε Υπουργέ,
Επικοινωνούμε δημόσια μαζί σας για το θέμα της Π.Φ.Υ. και των ΤΟ.Μ.Υ, έχοντας επιβεβαιωθεί οι προβλέψεις μας και ενώ εσείς βλέπετε τα νώτα των ιατρών.
Από την πρώτη στιγμή σας επισημάναμε ότι οι σχεδιασμοί σας για την Π.Φ.Υ. ήταν σε λάθος κατεύθυνση αλλά εσείς εμμένοντας σχεδιάσατε μοντέλο της δεκαετίας του 1950 για να εφαρμοστεί στην Ελληνική κοινωνία του 2020.
Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας, ότι όσοι ζητήσαμε την απόσυρση του νομοσχεδίου, δεν προτρέψαμε τα μέλη μας να αποστραφούν την προκήρυξη για τις ΤΟ.Μ.Υ. Μετά από αυτό σας καλούμε να αναθεωρήσετε τις σκέψεις σας για νέα προκήρυξη καθώς σπάνια  «είναι στραβός ο γιαλός», και να αρχίσετε διάλογο από μηδενική βάση για την Π.Φ.Υ.
Σας επισημαίνουμε δε, ότι κατά την εκτίμησή μας είναι για σας ευχής έργο η αποδοκιμασία των γιατρών για το σύστημα, γιατί αν λειτουργήσει θα πρέπει τότε να είστε έτοιμοι να εισπράξετε την οργή των ασθενών.
Με εποικοδομητική διάθεση.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΤΟΜΥ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ, ΠΦΥ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!