Εορτασμός επετείων 28ης & 26ης Οκτωβρίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη (εγκύκλιος) - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
7
Αύγουστος
Back

Εορτασμός επετείων 28ης & 26ης Οκτωβρίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη (εγκύκλιος)

Εγκύκλιο για τον εορτασμός των επετείων της 28ης και της 26ης Οκτωβρίου στις πόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, την οποία υπογράφει ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Στην εγκύκλιο αναφέρεται:
1. Στην πόλη των Αθηνών, θα πραγματοποιηθούν και οι παρακάτω συγκεκριμένες εκδηλώσεις:
α. Την 27η Οκτωβρίου 2016
Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από την Κεντρική Επιτροπή Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, την Εθνική Γενική Συνομοσπονδία Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας, εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις, εκπροσώπους Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, εκπροσώπους Σώματος Αδελφών Νοσοκόμων Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κτλ. Εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης στεφάνι θα καταθέσουν εκπρόσωποι όλων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στο νομό.
β. Την 28η Οκτωβρίου 2016
Τέλεση επίσημης δοξολογίας.
Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, από εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων, των πολιτικών κομμάτων και των Ενόπλων Δυνάμεων, τον Περιφερειάρχη Αττικής, το Δήμαρχο Αθηναίων και τον Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.
Παρέλαση αντιπροσωπευτικών τμημάτων μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας
εκπαίδευσης καθώς και σπουδαστών ΑΕΙ και ΤΕΙ, προσκόπων και οδηγών ενώπιον του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, παρισταμένων εκπροσώπων της Εθνικής Γενικής Συνομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας, ΑΠΟΕΑ και ΑΠΟΤΠ.
Σημειώνεται ότι δεν θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων.
2. Στην πόλη της Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθούν και οι ακόλουθες εκδηλώσεις:
α. Την 25η Οκτωβρίου 2016
Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, όπως ορίζεται στην με αριθμό 29967/30.09.2016 απόφασή μας.
Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου.
β. Την 26η Οκτωβρίου 201 6
Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό του πολιούχου της πόλης, Αγίου Δημητρίου.
γ. Την 27η Οκτωβρίου 2016
Παρέλαση μαθητών παρουσία μελών της Κυβέρνησης και λοιπών Αρχών.
δ. Την 28η Οκτωβρίου 2016 Κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Γ ́ Σώματος Στρατού από την Αυτού Εξοχότητα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Παρέλαση αντιπροσωπευτικών τμημάτων των μαθητών και σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος κτλ.
Το όλο πρόγραμμα μπορεί να εμπλουτισθεί και με άλλες εκδηλώσεις ή να προσαρμοστεί με
το πρόγραμμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
Δείτε την εγκύκλιο ΕΔΩ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!