Ενιαίο Μισθολόγιο: «Ψαλίδι» 200 εκατ. ευρώ στα «ρετιρέ» του Δημοσίου

Την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου σε όλο το Δημόσιο προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό του 2014 ζητά η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με τη real news.

Υπενθυμίζεται ότι όπως προέκυψε από πρόσφατη απάντηση του υπουργείου Οικονομικών στη Βουλή το ενιαίο μισθολόγιο τείνει να εξελιχθεί σε… κωμωδία, καθώς υπολογίζεται ότι στο 40% του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα με προεξάρχουσες  τις ΔΕΚΟ και γενικότερα τους φορείς των υπουργείων, δεν εφαρμόζεται.

Στο πλαίσιο αυτό με επιστολή του προς τους συναδέλφους του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τονίζει μεταξύ άλλων ότι τα υπουργεία και οι φορείς τους έχουν υπερβεί τα όρια δαπανών, ενώ πολλοί από τους εποπτευόμενους φορείς είτε δεν εφαρμόζουν το ενιαίο μισθολόγιο  είτε τοπ εφαρμόζουν με «διασταλτική ερμηνεία» του νόμου που οδηγεί σε σημαντικές διαφοροποιήσεις στους μισθούς.

Εντολή Σταϊκούρα για ελέγχους

Όπως γράφει το «βήμα» ήδη ο κ. Σταϊκούρας έχει δώσει εντολή για ελέγχους αρχής γενομένης από 150 φορείς του Δημοσίου για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος σε μισθούς επιδόματα που δεν θα έπρεπε να καταβάλλονται. Στόχος είναι να εξοικονομηθούν περί τα 100 έως 200 εκατ. ευρώ.

Στη λίστα των συγκεκριμένων φορέων φιγουράρουν:

– η Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων, ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων, ο ΟΣΕ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το υπουργείο Υποδομών,

-Το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου και η Επιτροπή Ανταγωνισμού από το υπουργείο Ανάπτυξης

-Το ΚΑΠΕ, το Εθνικό Κέντρο Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας από το ΥΠΕΚΑ

-Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» από το υπουργείο Παιδείας

– Ο ΕΟΦ από το υπουργείο Υγείας και

-Η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΔΕΚΟ, ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ, ΦΟΡΕΙΣ, ΨΑΛΙΔΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!