Ένας πρώην ΥΠΕΣ στο Προεδρικό – Πώς  ο Πάκης (Παυλόπουλος) του Καραμανλή «έφαγε» στη στροφή τον Αβραμόπουλο του… Τσίπρα

O «μόνιμος» υπουργός Εσωτερικών των δύο κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή από το 2004 έως το 2009, ο άνθρωπος που ταυτίσθηκε με το ΠΔ 164 του 2004 (το γνωστό και ως ΠΔ Παυλόπουλου) με το οποίο μονιμοποιήθηκαν πάνω από 35.000 συμβασιούχοι αλλά και με τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008 που ακολούθησαν τη δολοφονία Γρηγορόπουλου είναι ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά, μάλιστα, από πρόταση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ (και των ΑΝΕΛ). Πρόκειται για τον Προκόπη (για τους φίλους Πάκη) Παυλόπουλο ο οποίος καθώς δεν είχε πολλές ελπίδες να εκλεγεί, προτίμησε να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και να επιστρέψει στη δικηγορία και το πανεπιστήμιο. Ωστόσο, το «μπλόκο» στο «απόλυτο φαβορί» (σ.σ. είχε σχεδόν εγκαταλείψει το γραφείο του στις Βρυξέλλες για να εγκατασταθεί στο προεδρικό μέγαρο) Δημήτρη Αβραμόπουλο από την Αριστερή Πλατφόρμα αλλά και οι αντιρρήσεις του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον φέρνουν στο ύπατο αξίωμα της χώρας. Έτσι, από σχεδόν αποσυνάγωγος κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Σαμαρά (σ.σ. δεν είναι τυχαίο ότι ο ομοϊδεάτης του Κυριάκος Μητσοτάκης έψαχνε να βρει απόλύσεις ανάμεσα στους 35.000 συμβασιούχους που μονιμοποίησε), έγινε ο εκλεκτός της «πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα».

Το βιογραφικό του

Ο Προκόπης Παυλόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 10 Ιουλίου 1950. Πατέρας του είναι ο φιλόλογος καθηγητής Βασίλης Παυλόπουλος από την Καλαμάτα. Στην Καλαμάτα τελείωσε το Λύκειο και κατόπιν σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι, στο Πανεπιστήμιο Paris II, και το 1977 έγινε διδάκτορας στο Δημόσιο Δίκαιο στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα και δίδαξε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ως Επιμελητής (1981), Υφηγητής (1982), Επίκουρος Καθηγητής (1983), Αναπληρωτής Καθηγητής (1986) και Kαθηγητής (1989). Το 1986 έγινε και Επισκέπτης Καθηγητής στο γαλλικό πανεπιστήμιο Paris II. Εργάστηκε ως δικηγόρος, νομικός σύμβουλος επιχειρήσεων και έχει συμμετάσχει σε πολλές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές.

Το 1974 διετέλεσε Γραμματέας του πρώτου Προέδρου της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας Μιχάλη Στασινόπουλου. Την περίοδο 1989-1990 διετέλεσε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Οικουμενικής Κυβέρνησης Ζολώτα. Τον Σεπτέμβριο του 1995 ανέλαβε πολιτικός σύμβουλος του Προέδρου της Ν.Δ., Μιλτιάδη Έβερτ. Εκλέγεται βουλευτής Επικρατείας το 1996 και απο το 2000 μέχρι σήμερα στην Α’ εκλογική περιφέρεια Αθηνών. Το 1996 ανέλαβε Εκπρόσωπος Τύπου και Ενημέρωσης της Ν.Δ. Από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2007 ήταν Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Από το Σεπτέμβριο του 2007 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 ήταν Υπουργός Εσωτερικών, στο νέο υπουργείο που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Τον Φλεβάρη του 2015 προτάθηκε για τη θέση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!