Εγκρίθηκε η επέκταση της νότιας πλευράς του επιβατικού λιμένα Πειραιά

Την απόφαση για έγκριση και αδειοδότηση του έργου επέκτασης της νότιας πλευράς του επιβατικού λιμένα Πειραιώς, για την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Η χρηματοδότησή του έργου προέρχεται κατά 95% από ευρωπαϊκούς πόρους και εντάσσεται στο πλαίσιο του Επενδυτικού αναπτυξιακού Προγράμματος ΟΛΠ και είναι προϋπολογισμού 135 εκατ. ευρώ, και περιλαμβάνει την κατασκευή εξωτερικών και εσωτερικών λιμενικών έργων (συνολικού μήκους 1.500 και 3.000 m αντιστοίχως), χερσαίων χώρων(175.000 m2), νέου επιβατικού σταθμού για την κρουαζιέρα καθώς και χώρων στάθμευσης.

Παράλληλα, υπάρχει πρόβλεψη για κατασκευή περιφερειακής οδού (μήκους 800 m και πλάτους 15m. ) και για επέκταση της γραμμής του Μέσου Σταθερής Τροχιάς ως χώρος του νέου λιμένα.

Ο Μ. Βαρβιτσιώτης έκανε λόγο για «έργο πνοής» τονίζοντας ότι ο τομέας της κρουαζιέρας μπορεί να προσφέρει έσοδα και νέες θέσεις εργασίας στη χώρα: «Ξεκινάει η υλοποίηση ενός έργου που μπορεί να αποφέρει πολλαπλά οικονομικά οφέλη, τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο. Με το έργο αυτό το λιμάνι του Πειραιά καθίσταται ένας από τους μεγαλύτερους κόμβους κρουαζιέρας  σε διεθνές επίπεδο», είπε συγκεκριμένα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!