Δυτ.Αττική -Παππάς: Επιταχύνονται οι διαδικασίες αποζημιώσεων των πλημμυροπαθών

  • Απο stergios
  • 17 Δεκεμβρίου 2017 - 19:39
  • Comments Off

Επιτάχυνση των διαδικασιών για τις αποζημιώσεις των πληγέντων από τις πλημμύρες στη Μάνδρα και την ευρύτερη περιοχή, με την ψηφιοποίηση των αιτήσεων τους, ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, από το βήμα του περιφερειακού-αναπτυξιακού συνεδρίου για τη Δυτική Αττική.

Όπως είπε, την ερχόμενη Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου, ομάδα εμπειρογνωμόνων θα επισκεφθεί την περιοχή, «για να καταγράψει τα προβλήματα που υπάρχουν στο σύστημα υποβολής των αιτήσεων για τη λήψη των αποζημιώσεων και να προχωρήσει στην ψηφιοποίησή του, με στόχο να επιταχύνουμε τις διαδικασίες».

Το σχέδιο αυτό θα προχωρήσει σε συνεργασία με τους τοπικούς Δήμους, σημείωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «ως Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης δημιουργούμε τις υποδομές για να επαναφέρουμε την κανονικότητα στους Δήμους Μάνδρας και Ελευσίνας».

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αναφέρθηκε στο πώς οι σύγχρονες τεχνολογίες μπορούν να συμβάλουν στην εξοικονόμηση πόρων, αλλά και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της καθημερινότητας των πολιτών.

Έκανε λόγο για τις εφαρμογές «έξυπνων πόλεων», που είναι ήδη εγκατεστημένες σε κάποιες περιοχές και δεν είναι πολυδάπανες.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ, ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ, ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!