Δημοσκόπηση MRB: Οι πολίτες εμπιστεύονται την ελληνική Δικαιοσύνη - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
20
Ιανουάριος
Back

Δημοσκόπηση MRB: Οι πολίτες εμπιστεύονται την ελληνική Δικαιοσύνη

Εκτιμούν τη Δικαιοσύνη και εμπιστεύονται το χειρισμό της κυβέρνησης σε θέματα, όπως η Χρυσή Αυγή, τα εξοπλιστικά και το ΤΤ, οι Έλληνες πολίτες, ενώ παράλληλα  επιθυμούν να παραμείνουν στο Ευρώ, σύμφωνα με  πανελλαδική δημοσκόπηση της MRB, για λογαριασμό του ιστότοπου Newsit, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 14/15 Ιανουαρίου, σε δείγμα 800 ατόμων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, στο ερώτημα για το πώς αξιολογείται η στάση των κομμάτων απέναντι σε «ανοικτές» υποθέσεις της Δικαιοσύνης, όπως η ΧΑ, τα εξοπλιστικά και το ΤΤ, 67 και πλέον στους 100 ερωτηθέντες (67,7%) απαντούν «θετικά». Από αυτούς, ποσοστό 47,5% δηλώνουν την εμπιστοσύνη τους στους χειρισμούς της ΝΔ και 33,8% σ΄εκείνους του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ότι, δε, αφορά την υπόθεση, που μπορεί να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 34,6% αξιολογούν ότι αυτή θα είναι τα εξοπλιστικά, σε 19,7% η ΧΑ και σε 16,4% το ΤΤ.

Στο ερώτημα αν η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο Ευρώ και την ΕΕ ή να αποχωρήσει, 59,5% των πολιτών απαντούν πως πρέπει να παραμείνει, σε αντίθεση με 21,2%, που εκτιμούν ότι πρέπει η χώρα να βγει από το Ευρώ, αλλά να παραμείνει στην ΕΕ και 12,5%, που ως λύση βλέπουν την έξοδο και από τα δύο.

Τέλος, οι πολίτες απαντούν και στο ερώτημα περί οφέλους, που μπορεί να αποφέρει στη χώρα η ελληνική Προεδρία. Σε ποσοστό 43,6%, οι ερωτηθέντες εκτιμούν ότι τα οφέλη θα είναι χειροπιαστά.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!