Δημόσιο: Πρώτο βήμα για την κατάργηση της επετηρίδας

Τη ρύθμιση την οποία είχε προαναγγείλει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας για «ανατροπή» της επετηρίδας στο δημόσιο περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που βρίσκεται στο δρόμο για τη Βουλή.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση που φέρνει στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για το δημόσιο ο Α. Μανιτάκης,  περιορίζεται  η σημασία των χρόνων προϋπηρεσίας στο δημόσιο στις προαγωγές των δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να προωθηθούν σε θέσεις ευθύνης νεότεροι αλλά με υψηλότερα προσόντα δημόσιοι υπάλληλοι.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τη ρύθμιση, για την προαγωγή των υπαλλήλων και την κατάληψη θέσης ευθύνης θα λαμβάνονται υπόψη τα τυπικά προσόντα (πτυχία, ξένες γλώσσες κλπ), ενώ θα πριμοδοτούνται οι απόφοιτοι της  Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

Διαβάστε επίσης

Στουρνάρας: Ανατρέπουμε την επετηρίδα στο δημόσιο

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ, ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]