Δημόσιο -ευπαθείς ομάδες: Έρχονται διευκρινίσεις -Καθυστερεί η μόνιμη τηλεργασία - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back
"Καθημερινή" για μπόνους στο Δημόσιο: Όχι (ξανά) πελατειακά επιδόματα (εικόνα)

Δημόσιο -ευπαθείς ομάδες: Έρχονται διευκρινίσεις -Καθυστερεί η μόνιμη τηλεργασία

Νέες διευκρινίσεις για την εργασία των ευπαθών ομάδων στο Δημόσιο πρόκειται να δώσει εντός της εβδομάδας το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς, όπως είπε ο υΠΕΣ (στο star), «έχουν δοθεί νέες οδηγίες από την επιτροπή του κ. Τσιόδρα». Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκος το ποσοστό 70% που δύναται να εργάζεται από την Δευτέρα στο Δημόσιο, αναφέρεται σε εκείνους τους εργαζόμενους που μπορούν να έλθουν καθώς σε αυτό δεν περιλαμβάνονται εκείνοι που εντάσσονται στις ευπαθείς ομάδες και όσοι έχουν άδειες για θέματα υγεία και άδειες ειδικού σκοπού.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την  18 Μαρτίου ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικών και Υγείας προβλέπται η «επέκταση της διευκόλυνσης της δικαιολογημένης απουσίας με ειδική άδεια για το χρονικό διάστημα ισχύος έκτακτων μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στις εξής ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη COVID-19:

1.1. Άτομα με βαριά καρδιοπάθεια.

1.2. Άτομα με βαριά πνευμονοπάθεια.

1.3. Άτομα με αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη.

1.4. Καρκινοπαθείς υπό ενεργό ακτινοθεραπεία ή ανοσοθεραπεία

Τηλεργασία: “Δεν βιαζόμαστε να το θεσμοθετήσουμε”

Ο υπουργός Εσωτερικών υπενθύμισε ότι η προσέλευση των εργαζομένων γίνεται σε τρεις βάρδιες (7.00, 8.00 και 9.00 το πρωί), ενώ σχετικά με τη χρήση της τηλεργασίας ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι θα συνεχιστεί να δίνεται αυτή η δυνατότητα. «Θέλουμε στην πορεία αυτό να το θεσμοθετήσουμε. Δεν βιαζόμαστε να το κάνουμε γιατί θέλουμε να μελετήσουμε τις βέλτιστες λύσεις. Αποκτήσαμε μια σημαντική εμπειρία, αλλά οφείλουμε να λάβουμε υπ’ όψιν και την εμπειρία άλλων χωρών καθώς και μια πολύ σοβαρή μελέτη που κάνει το υπουργείο μας. Η τηλεργασία ήλθε για να μείνει, αλλά θα εφαρμοστεί με τον βέλτιστο τρόπο και χωρίς να θίγονται οι δυνατότητες και τα αποτελέσματα της δουλειάς των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και συνολικά οι δυνατότητες του δυναμικού του δημόσιου τομέα», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, σε σχέση με την τηλεργασία, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο ανησυχούν,

για το τι μέλλει γενέσθαι σε επόμενη φάση με τους μισθούς αλλά και το ωράριο των υπαλλήλων που εργάζονται με τηλεργασία από το σπίτι τους. Κι αυτό γιατί αφενός:

-Κερδίζουν χρόνο με το να μην προσέρχονται στον τόπο εργασίας τους.

-Έχουν λιγότερα έξοδα.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!