Διευκρινίσεις του Υπ. Εργασίας για τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων συνταξιούχων

  • Απο stergios
  • 28 Ιουλίου 2018 - 19:22
  • Comments Off

Διευκρινίσεις για τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων της ανατολικής Αττικής έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας, κατόπιν δημοσιεύματος του απογευματινού Τύπου.

Συγκεκριμένα, το αρμόδιο υπουργείο διευκρίνισε ότι μεταξύ των μέτρων, συγκαταλέγεται:

  • η καταβολή εφάπαξ έκτακτου βοηθήματος, ίσου με το μεικτό χρηματικό ποσό δύο (2) μηνιαίων κύριων συντάξεων, στους πυρόπληκτους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ
  • η καταβολή εφάπαξ έκτακτου βοηθήματος ίσου με το μεικτό χρηματικό ποσό δύο (2) μηνιαίων επικουρικών συντάξεων και δύο (2) μηνιαίων μερισμάτων στους πυρόπληκτους συνταξιούχους του ΕΤΕΑΕΠ και μερισματούχους του ΜΤΠΥ αντίστοιχα.

«Επομένως, είτε από άγνοια είτε από παρανόηση είτε από σκοπιμότητα, είναι ανακριβές το σημερινό σχόλιο της εφημερίδας “Η Βραδυνή” που ισχυρίζεται πως το εφάπαξ έκτακτο βοήθημα αφορά μόνο επικουρικές συντάξεις και όχι κύριες» επεσήμανε, το υπουργείο Εργασίας.

Επανέλαβε δε, ότι επισπεύδονται, άνευ χρονολογικής σειράς, οι αιτήσεις για κύριες συντάξεις, επικουρικές συντάξεις και μερίσματα από τον ΕΦΚΑ, το ΕΤΕΑΕΠ και το ΜΤΠΥ αντίστοιχα, που έχουν υποβληθεί ή θα υποβληθούν από πυρόπληκτους έως 30/9/2018.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΦΚΑ, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΕΤΕΑΕΠ, ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΜΕΤΡΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!