Δεύτερη βλάβη σε μία εβδομάδα για το πλοίο Β.Κορνάρος-Ασφυκτιούν οι ακρίτες στα Δωδεκάνησα

Στο λιμάνι του Πειραιά παραμένει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο που δεν πραγματοποίησε το χθεσινό του δρομολόγιο.

Αιτία η μηχανική βλάβη στη μία από τις δύο κύριες μηχανές που παρουσίασε εν πλω περίπου τρεις ώρες μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι του Πειραιά. Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος» θα εκτελούσε το δρομολόγιο για Μήλο-Θήρα-Ανάφη-Κάσο-Κάρπαθο-Διαφάνι-Χάλκη-Ρόδο.

Το πλοίο με 127 επιβάτες, ενώ είχε αναχωρήσει στις 9 το βράδυ από το λιμάνι του Πειραιά για τον προγραμματισμένο του πλου αναγκάστηκε να επιστρέψει.

Στους μισούς από τους επιβάτες η πλοιοκτήτρια εταιρεία επέστρεψε το αντίτιμο του εισιτηρίου, ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν επί του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την πραγματοποίηση του δρομολογίου.

Το Β.Κορνάρος το οποίο αντικαθιστά το πλοίο Πρέβελης, για την ετήσια ακινησία και συντήρησή του, το περασμένο Σάββατο είχε παρουσιάσει και πάλι βλάβη, αυτή τη φορά στον καταπέλτη του ενώ βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών -κυρίως της Κάσου και της Καρπάθου-εκφράζουν την αγωνία τους καθώς οι βλάβες στα πλοία της ακτοπλοΐας που εξυπηρετούν την άγονη γραμμή είναι συχνές, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία των τοπικών αγορών και την μετάβαση των κατοίκων στον Πειραιά και τα άλλα αστικά κέντρα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΒΛΑΒΗ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, Β.ΚΟΡΝΑΡΟΣ, ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ


Αφήστε μια απάντηση