Χρυσοβελώνη για Ν/Σ ΥΠΕΣ: «Πολύ σημαντική μέρα για το Γυναικείο Κίνημα»

Με αφορμή την ψήφιση του σχεδίου νόμου για την «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας – Ρυθμίσεις για την απονομή Ιθαγένειας – Διατάξεις σχετικές με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ», η υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδια του κρατικού τομέα για την ισότητα των φύλων, Μ. Χρυσοβελώνη, δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για το Γυναικείο Κίνημα, για κάθε γυναίκα της Ελλάδας, για όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Η Κυβέρνηση αυτή συμπληρώνει μια πλήρη ενότητα νομοθετικού έργου για την προώθηση των θεμάτων Ισότητας των Φύλων με την υπερψήφιση του σχετικού Νόμου. Είχε προηγηθεί η εκπόνηση του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2016-2020», η κύρωση της «Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης» με νόμο του Ελληνικού Κράτους. 

Τώρα έχουμε τον πρώτο «Νόμο για την προώθηση της ουσιαστικής Ισότητας των Φύλων, την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας». Ένα σημαντικό πλαίσιο που ανοίγει νέους δρόμους περαιτέρω εξέλιξης του στόχου για την εξάλειψη της έμφυλης διάκρισης, πόσω μάλλον της βίας.

Ευχαριστώ πολύ κάθε γυναίκα των συλλογικών γυναικείων και φεμινιστικών φορέων, κάθε πολιτικό πρόσωπο που προώθησε τα προηγούμενα χρόνια τα θέματα της Ισότητας, άσχετα με το ποιο κόμμα ανήκε, κάθε επιστημόνισσα και κάθε επιστήμονα που βοήθησαν, κάθε στέλεχος της ΓΓΙΦ και του ΚΕΘΙ, καθώς και των Δομών και της «γραμμής 15900», όλες και όλους που εργάστηκαν για την διαδρομή μέχρι την σημερινή ημέρα. 

Όπως είπα και στην Βουλή χθες, την υπερψήφιση του Νομοσχεδίου για την Ισότητα την αφιερώνω από την καρδιά μου στις γυναίκες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις Δομές (τα Συμβουλευτικά Κέντρα και τα Κέντρα Φιλοξενίας),  αλλά και στις γυναίκες θύματα βίας, δηλαδή τις ωφελούμενες των υπηρεσιών. Είναι μια ελάχιστη αναγνώριση των ανθρώπων που παλεύουν σε έναν αόρατο κόσμο για την καλυτέρευση της κοινωνίας μας.»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΜΑΡΙΑ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ, ΣΗΜΑΝΤΚΗ ΜΕΡΑ, ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!