χρυσοχοΐδης-ανακοίνωσε-πόρισμα-για-τ-884820
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 12.03.2021 | 16:01

Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε πόρισμα για το θάνατο του Βασίλη Μάγγου μετά την καταγγελία Τσίπρα

Μια επιστολή του πατέρα του 26χρονου Βασίλη Μάγγου ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του μετά από άγριο ξυλοδαρμό στο κέντρο του Βόλου και την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, που διάβασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, έκανε τον υπουργό ΠροΠο, να εκδώσει ανακοίνωση λίγη ώρα μετά.

Όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΥΠροΠο: «Σε συνέχεια της από 14-07-2020 Ανακοίνωσης, σχετικά με την κατάληξη 26χρονου ημεδαπού στον Βόλο, ανακοινώνεται ότι η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργήθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, ολοκληρώθηκε την 23-02-2021 και υποβλήθηκε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αντίγραφα της διοικητικής δικογραφίας, με το συνημμένο φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό, διαβιβάστηκαν άμεσα στον Συνήγορο του Πολίτη για τα περαιτέρω.

Σημειώνεται ότι η διοικητική διερεύνηση, παρά την πολυπλοκότητα της υπόθεσης, ολοκληρώθηκε σε χρόνο συντομότερο από τον συνήθως απαιτούμενο χρόνο παρόμοιων υποθέσεων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Άλλα έλεγε πέρυσι

Υπενθυμίζεται ότι στην από 14.7.2020 ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του ΥΠροΠο είχε σπεύσει να επιτεθεί «σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο (όπου) γίνεται προσπάθεια ή ακόμη χειρότερα συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία. Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι», προστίθετο τότε στην ανακοίνωση.

Ωστόσο, την επομένη σε συνέντευξή στον Σκαι ο κ. Χρυσοχοίδης, υπό την κατακραυγή των πολιτών, τα είχε γυρίσει, λέγοντας ότι «το περιστατικό διερευνάται».

Από τότε πέρασαν οκτώ μήνες και, όπως ανέφερε στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, ο οποίος συνδέει το θάνατο του γιου του με την αστυνομική βία που του ασκήθηκε, δεν έχει λάβει καμία απάντηση.

Ήταν Αριστερός

Ποιο ήταν το «αμάρτημα» του Βασίλη Μάγγου; Όπως και ο νεαρός που χτυπήθηκε βάναυσα στη Νέα Σμύρνη και στη συνέχεια «καταδόθηκε» από το  Μαξίμου με το γνωστό non paper, ανήκε στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο Βασίλης Μάγγος «χτυπήθηκε άγρια μπροστά στα μάτια περαστικών στο κέντρο του Βόλου και οδηγήθηκε στην Aστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Μέσα στο αμάξι που τον μετέφερε σύμφωνα με μαρτυρία του πατέρα του οι αστυνομικοί συνέχιζαν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν. Το ξύλο συνεχίστηκε στο κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης, όπως και οι βωμολοχίες. Τον χτύπησαν αλύπητα σπάζοντας τα πλευρά του μέχρις σημείου ο νεαρός να φωνάζει “δεν μπορώ να αναπνεύσω”.Και κορυφώνοντας τις βιαιότητες οι αστυνομικοί τον υπέβαλαν σε βασανιστήριο. Όταν ζήτησε νερό, τον οδήγησαν σε καταψύκτη και του το έδιναν σταγόνα σταγόνα».

Διαβάστε επίσης: Πατέρας Βασίλη Μάγγου: «Ορίσαμε πραγματογνώμονα για τη νεκροψία»

Ραγκούσης για το θάνατο του 27χρονου στο Βόλο: «Προφανώς στο Υπουργείο έχουν χάσει την ψυχραιμία τους»