Χαρίτσης: Πακέτο μέτρων για αποκατάσταση των αδικιών στις σχολικές καθαρίστριες

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό  «Open Beyond TV» εφ’ όλης της ύλης και μεταξύ άλλων σημείωσε:

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Η ΝΙΚΗ ΣΤΟΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 

O Υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι στις εκλογές της 26ης Μαΐου η ψήφος των πολιτών πρέπει να είναι καθαρά πολιτική, για να βάλει φρένο στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές να μην επιτρέψει στις δυνάμεις της ακροδεξιάς να αποτελέσουν το εναλλακτικό παράδειγμα και υπογράμμισε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές είναι η νίκη: «Εμείς όταν λέμε νίκη, εννοούμε νίκη. Για τον ΣΥΡΙΖΑ ο στόχος στις εκλογές της 26ης Μαΐου και τις Ευρωεκλογές είναι να επιβεβαιώσει αυτό το οποίο επιβεβαίωσε και στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015, ότι είναι και παραμένει η πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα. Αυτός είναι ο στόχος και δεν υπάρχουν δεύτερες ή τρίτες σκέψεις».

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ 

Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει τη μεγάλη προσπάθεια για  την ελάφρυνση της κοινωνικής πλειοψηφίας με νέες παρεμβάσεις  για τη στήριξη και την προστασία των εργαζομένων και προανήγγειλε πακέτο μέτρων για την αποκατάσταση των αδικιών που υφίστανται οι σχολικές καθαρίστριες, τα οποία όμως είπε θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός σε λίγες ημέρες.

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ Νovartis ΚΟΣΤΙΣΕ ΔΙΣΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

 Ο Υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε την υπόθεση Νovartis σκάνδαλο παγκοσμίων διαστάσεων,  που στοίχισε στο Ελληνικό Δημόσιο δισεκατομμύρια ευρώ τα προηγούμενα χρόνια, σημείωσε με έμφαση ότι είναι πάνδημο αίτημα των πολιτών να δοθούν απαντήσεις και να αποδοθούν ευθύνες και επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό αυτή η υπόθεση να οδηγήσει σε παρεμβάσεις θεσμικού χαρακτήρα, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια σκάνδαλα στο μέλλον, όπως κάνει η Κυβέρνηση με την αλλαγή του επίμαχου άρθρο 86 του Συντάγματος.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ

Αναφερόμενος στα Εξάρχεια, ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι είναι μία πολύ ζωντανή γειτονιά της Αθήνας, η οποία για δεκαετίες αποτέλεσε κύτταρο κοινωνικών και πολιτικών ζυμώσεων σημείωσε ότι υπάρχουν στην περιοχή υπάρχουν διαχρονικά προβλήματα τα οποία δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μονομερώς. Πρέπει να γίνει μία συζήτηση για τα ζητήματα της ασφάλειας, τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών, χωρίς ακρότητες, κραυγές και μικροκομματική εκμετάλλευση, γιατί η ασφάλεια των ανθρώπων συνδέεται άμεσα με την ποιότητα ζωής, με τις ελευθερίες τους και βεβαίως με την κοινωνική συνοχή.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΧΑΡΙΤΣΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ, ΣΥΝΤΕΥΞΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!