ΑΣΕΠ- «ουρά» 3Κ: Αοριστίες Λιβάνιου για την προκήρυξη & κάλεσμα σε ιδιώτες (βίντεο)

Ελπίδες για περίπου 120.000 υποψηφίους της 3Κ/2018 που έμειναν εκτός της μεγάλης προκήρυξης για 8.166 μόνιμες θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων έδωσε σήμερα μιλώντας στη Βουλή, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη για την απόλυση 24 συμβασιούχων στον τομέα καθαριότητας του δήμου Ρεθύμνου, ο κ. Λιβάνιος τόνισε ότι μία από τις δυνατότητες πρόσληψής τους είναι ο συμπληρωματικός διαγωνισμός για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, δηλαδή, η «ουρά» της 3Κ ή “3Kplus”.

Πάντως, ο κ. Λιβάνιος απέφυγε να δώσει χρονοδιάγραμμα, υποστηρίζοντας ότι «μόλις τελεσιδικήσει η 3Κ τότε θα βγει συμπληρωματικός διαγωνισμός,  όπου πάλι οι εργαζόμενοι θα έχουν αυξημένη μοριοδότηση».

Παράλληλα ο υφυπουργός Εσωτερικών, ανακοινώνοντας ότι ο δήμο Ρεθύμνου δεν έχει υποβάλει αίτημα για επιπλέον προσωπικό στην καθαριότητα, για μια ακόμη φορά έκλεισε το μάτι στους δήμους προκειμένου να προχωρήσουν σε συνεργασίες με ιδιώτες: «Οι δήμοι οφείλουν να αποφασίζουν τι είναι καλύτερο για τους πολίτες, εάν επιθυμούν να έχουν την υπηρεσία με σύμβαση σε εξωτερική εταιρεία είτε τη θέλουν να εκτελείται από τους ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους του δήμου».

Η, αόριστη ως προς το χρονοδιάγραμμα, απάντηση του υφυπουργού Εσωτερικών αλλά και το κλείσιμο του ματιού στους ιδιώτες:

-Επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr ότι η «ουρά» της 3Κ θα καθυστερήσει πολύ, καθώς, ως γνωστόν, με δεδομένο ότι και οι αιτήσεις θεραπείας είναι απρόθεσμες, η 3Κ μπορεί να «τελεσιδικήσει»…κάποτε στο μέλλον.

-Το επί της Βασιλίσσης Σοφίας εδρεύων υπουργείο Εσωτερικών που έχει και τα συνολικά στοιχεία για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και όχι μόνο αυτά της Αυτοδιοίκησης έτέρου μισου υπουργείου Εσωτερικών που εδρεύει στην πλατεία Κλαυθμώνος, δέχεται τεράστιες πιέσεις για προσλήψεις από πολλά υπουργεία και φορείς, με αποτέλεσμα, δεδομένης και εκκρεμότητας της 3Κ, η «ουρά» της, να μετακινείται για μετά τις, πιθανολογούμενες, εκλογές του φθινοπώρου του 2020. Αλλά, τότε, τις τύχες της χώρας, άρα και των προσλήψεων, θα αναλάβει νέα κυβέρνηση και, πιθανόν, και νέος υπουργός….

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ, ΛΙΒΑΝΙΟΣ, 3Κ/2018, ΟΥΡΑ 3Κ, PROTEINOMENA, 3ΚPLUS


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!