ΑΣΕΠ: Παράταση στην 1Κ/2017 μετά την αποκάλυψη της aftodioikisi.gr

Όπως πληροφορείται η aftodioikisi.gr από πηγές του ΑΣΕΠ, εντός των επόμενων ωρών θα ανακοινωθεί παράταση στους διαγωνισμούς που εκπνέουν σήμερα, όπως αυτός για τις 404 θέσεις προσλήψεις τακτικού προσωπικού στα δικαστήρια και τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας μέσω της προκήρυξης 1Κ/2017.

Το παραπάνω αποφάσισε η διοίκηση της ανεξάρτητης αρχής μετά τα προβλήματα στην ιστοσελίδα της και τις καταγγελίες υποψηφίων που έγιναν στην aftodioikisi.gr τα τελευταία 24ωρα.

«Είναι σίγουρο ότι θα δοθεί παράταση άλλα δεν μπορώ να σας πω πόσες ημέρες» ανακοίνωσαν σε παρεμβάσεις τους, σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα, στελέχη της διοίκησης του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με τον ίδιο το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί οι παράμετροι του συστήματος δεν έχουν επικαιροποιηθεί με αποτέλεσμα να αποδεικνύεται ανεπαρκές.

Να σημειωθεί ότι για τις θέσεις στα δικαστήρια έχουν κατατεθεί ως τώρα συνολικά 20.000 αιτήσεις εκ των οποίων 7.500 μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Θυμίζουμε,  ότι η ιστοσελίδα της ανεξάρτητης αρχής εμφάνισε, σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στην aftodioikisi.gr, προβλήματα στη λειτουργία της τα τελευταία 24ωρα με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να μην μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις και να υπάρξει εκνευρισμός.

Δείτε ενδεικτικά:

(upd: 09:00 πμ 3/4). Η aftodioikisi.gr που αποκάλυψε το θέμα, συνεχίζει να δέχεται μπαράζ διαμαρτυριών.

 

Προσπαθώ από την Παρασκευή το βράδυ να μπω στο site του asep, αλλά είναι αδύνατον. Με βγάζει συνέχεια έξω ή δεν συνδέεται καθόλου. Εν τω μεταξύ η προθεσμία υποβολής της αίτησής μου είναι έως σήμερα το βράδυ και θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει περίπτωση να λάβει παράταση. Είναι κρίμα να μην υποβάλουμε τα χαρτιά μας, καθώς έχουμε κάνει τόσο κόπο να τα συγκεντρώσουμε.

 

Κύριοι / Κύριες,

θα ήθελα να εκφράσω τα παράπονά μου και το αίτημά μου να δοθεί λύση στο πρόβλημα φόρτωσης της ιστοσελίδας του ΑΣΕΠ για την οριστικοποίηση της αίτησης 1Κ/2017 ή με αποκατάσταση του προβλήματος ή με παράταση της προθεσμίας που εκπνέει σήμερα 03-04-2017 καθώς από τις 05:00 μέχρι τώρα 07:25 δεν κατέστη δυνατό η είσοδος στη σελίδα. Σας παρακαλώ για τη συνδρομή σας στη λύση του προβλήματος. Σας ευχαριστώ.

 

Καλημέρα σας,

προσπαθώ να υποβάλλω την αίτηση για τις θέσεις της προκύρηξης 1Κ/2017  από το Σάββατο 1/4/2017. Φυσικά είναι αδύνατον!! Η ιστοσελίδα  ή δεν ανοίγει ή “πέφτει”. Δεν θα έπρεπε οι ειδείμωνες του ΑΣΕΠ να είχαν ήδη προβλέψει γι αυτό και να είχαν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες  δεδομένου ότι είχαν παράδειγμα και από προηγούμενο διαγωνισμό; Ζουν σε άλλη χώρα και δεν γνωρίζουν ότι η ανεργία είναι τόσο μεγάλη στην χώρα μας και ότι ήταν αναμενόμενο οι αιτήσεις να είναι πολλές; Οταν δίνεις καταληκτική ημερομηνία σημαίνει ότι μέχρι την τελευταία στιγμή  έχει δυνατότητα ο υποψήφιος  να κάνει χρήση της σελίδας. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και παρακαλώ φροντίστε να δωθεί  παράταση της προθεσμίας σύντομα.

 

Είναι αδύνατον να γίνει η οποιαδήποτε εργασία στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ. Ήδη από την 1/4/2017 κατά την επεξεργασία της αίτησης  1Κ/2017 το σύστημα σε έβγαζε εκτός και από 2/4/2017 αυτό επαναλαμβανόταν σε ελάχιστο χρόνο, ενώ η επανασύνδεση ήταν ουσιαστικά ανέφικτη. Ακόμη και αν συνδεόταν, πάλι σε έβγαζε εκτός τάχιστα. Σήμερα, κατά τη διάρκεια της νύχτας, δεν μπαίνει παρά μετά από περισσότερο από μια ώρα αναμονής και μόνο στην αρχική σελίδα του ΑΣΕΠ χωρίς περαιτέρω δυνατότητα για σύνδεση σε λογαριασμό. Εφόσον είναι υποχρεωτικός ο ηλεκτρονικός τρόπος αποστολής σε πρώτο στάδιο, πρέπει οπωσδήποτε να δοθεί παράταση με αποκατασταθέν το σύστημα. Διαφορετικά, η διαδικασία θα είναι άκυρη, καθώς δεν υπάρχει ούτε σταθερότητα ούτε αξιοπιστία συστήματος για μεγάλο τμήμα από το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα αλλά ούτε εναλλακτικός τρόπος συμπλήρωσης και υποβολής της αίτησης.

 

 

Εδώ και τρεις μέρες προσπαθώ αλλά είναι αδύνατη η επιτυχής πρόσβαση στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ για την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης για την προκήρυξη 1Κ/2017.  Παρακαλώ είναι επιτακτική η ανάγκη για πολλούς υποψηφίους να δοθεί παράταση από τον ΑΣΕΠ  προκειμένου να ολοκληρώσουμε την ηλεκτρονική αίτηση υποψηφιότητας. Ευχαριστώ πολύ.

 

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΉΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ 1Κ/2017 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ 24ΩΡΟ…

 

Είμαι μία από τους υποψηφίους που προσπαθώ από την Τρίτη 28/3 να ανεβάσω όλα τα αρχεία μέσω της επίκλησης και δεν ανεβαίνουν, είτε το σάιτ καθυστερεί, είτε με πετάει εκτός, είτε απλά δεν λειτουργεί. Έβαλα με υπομονή και μετά από ώρες..πολλές ώρες, όλες τις θέσεις στην προκήρυξη, μετέφρασα και επικύρωσα όλους τους τίτλους και τις προυπηρεσίες μου κι από εδώ και από εξωτερικό, πήρα το παράβολο και ανέβασα τα περισσότερα από αυτά στην αίτηση- ενώ από το Σάββατο βράδυ προσπαθώ να στείλω μετά από τόσο κόπο την αίτηση και δε με αφήνει το σύστημα. Παρακαλώ για την επιταγή της παράτασης της προκήρυξης και την ίση ευκαιρία σε ανθρώπους με άπειρα προσόντα που κάνουν τη θυσία να στείλουν με αέναη υπομονή αυτή την αίτηση.

 

Προσπαθω, οπως χιλιαδες συμπολιτες μας, να υποβαλλω ηλεκτρονικα την αιτηση μου για το διαγωνισμο 1/Κ του ΑΣΕΠ. Καθως δεν εχω συμμετασχει ξανα σε διαγωνισμο του ΑΣΕΠ, επρεπε να δημιουργησω λογαριασμο. Για τη δημιουργια του λογαριασμου δυσκολευτηκα αρκετα να βρω τα βηματα που επρεπε να ακολουθησω. Αυτο οφειλοταν αφενος στην ακρως δυσχρηστη και καθολου κατατοπιστικη ιστοσελιδα του Συμβουλιου, αφετερου στο γνωστον τοις πασι πλεον προβλημα της σελιδας. Βρηκα τελικα τον τροπο για δημιουργια του λογαριασμου μετα απο πολυ κοπο (αφου δεν ηταν δυνατο να φορτωσει η σελιδα για να ψαξω τα πεδια αρχικα για δημιουργια λογαριασμου και μετα για νεα αιτηση), και με την ελπιδα οτι το οποιο προβλημα υπηρχε εχει πια επιλυθει, προσπαθησα να δημιουργησω λογαριασμο νεου χρηστη. ΜΑΤΑΙΑ. Ξεκινησα την προσπαθεια την 1/4ου, και κατεφερα να δημιουργησω λογαριασμο στις 2/4ου το βραδυ τελικα. Ελπιζοντας και παλι οτι θα μπορεσω να καταθεσω τα απαραιτητα δικαιολογητικα, αρχισα να αντιμετωπιζω προβληματα με τη συμπληρωση της αιτησης εξαιτιας του οτι η σελιδα ειτε δεν ανταποκρινοταν οταν πατουσα π.χ. Αποθηκευση ή ΟΚ, ειτε με πεταγε εκτος (στην πλειοψηφια των περιπτωσεων). Προσπαθησα να αποθηκευσω την αιτηση, κι οπως πιθανοτατα φανταζεστε, με πεταξε ξανα! Συνεχως εμφανιζονταν τα μηνυματα  “Προβλημα φορτωσης σελιδας” και “Αδυναμια συνδεσης” στην οθονη του υπολογιστη μου. Παλι μετα απο παααααρα πολλες προσπαθειες επανηλθα στη σελιδα με τα πεδια σχετικα με την εκπαιδευση, οπου επρεπε να επισυναψω τα πτυχια και τα δικαιολογητικα που απαιτουνται. Αλλα για ακομα μια φορα, καμια αποκριση απο τη σελιδα. Καταφερνω να φτασω στην επισυναψη, αλλα, εννοειται, το συστημα κολλαει ξανα και δεν μπορω να προχωρησω την αιτηση μου. Μεχρι και τωρα ακομη ειναι απλως αδυνατον να γινει οποιαδηποτε προοδος προς την υποβολη. Ειναι απαραδεκτες δηλωσεις στις οποιες αναφερεται πως το ΑΣΕΠ δεν φερει ευθυνη για τυχον αδυναμια υποβολης ηλεκτρονικης αιτησης που οφειλεται σε υπερφορτωση του δικτυου. Εφοσον μεχρι και την ληξη της προθεσμιας ειναι πραγματικα αδυνατο για χιλιαδες ατομα να υποβαλλουν τις αιτησεις τους, πρεπει να δωθει παρατηση και φυσικα καποιος να ασχοληθει υπευθυνα με τις αδυναμιες του συστηματος του ΑΣΕΠ και την επιδιορθωση τους. Αυτη η κατασταση ειναι απαραδεκτη, η υποβολη ηλεκτρονικων αιτησεων παιρνει το πολυ μιση ωρα (συμπληρωση στοιχειων κι επισυναψη δικαιολογητικων), και στη συγκεκριμενη περιπτωση εχω φτασει σχεδον τις 3 μερες.

 

ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΕΔΩ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΣΕΠ, ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ, AFTODIOIKISI, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!