Αποθεματικά: 1,5 δισ. στα ταμεία του κράτους φέρνει η συνάντηση Τσίπρα με περιφερειάρχες και δημάρχους

Σε περίπου 1,5 ευρώ ανέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr το «κέρδος» της κυβέρνησης από τις σημερινές συναντήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με δημάρχους και περιφερειάρχες. Αυτό είναι το ποσό που θα μεταφερθεί στην Τράπεζα της Ελλάδας από τα αποθεματικά των δήμων και των περιφερειών μετά τη συμφωνία του κ. Τσίπρα με τους αιρετούς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, τα αποθεματικά των περιφερειών τα οποία μετά την απόφαση της ΕΝΠΕ θα μεταφερθούν στην ΤτΕ φτάνουν το 1 δισ., ενώ αυτά των δήμων, καθώς αποφασίστηκε να εξαιρεθούν τα ανταποδοτικά τέλη (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός κλπ) στα 500 εκατ. ευρώ. Βεβαίως, η ΚΕΔΕ δεν έχει ακόμη αποφασίσει αλλά μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και την ικανοποίηση των αιτημάτων των δημάρχων, όλα δείχνουν ότι στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης την ερχόμενη Δευτέρα, η απόφαση θα είναι θετική.    

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ, ΑΙΡΕΤΟΙ, ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ, ΠΝΠ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!