αποστόλου-πιθανότατα-χωρίς-το-φορολο-156142
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 20.07.2015 | 13:53

Αποστόλου: Πιθανότατα χωρίς το φορολογικό των αγροτών το νομοσχέδιο της Τετάρτης

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχει το φορολογικό των αγροτών στο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την Τετάρτη στη Βουλή» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου. «Είναι ένα ζήτημα που θα το δούμε σταδιακά μέχρι το 2017 και μέσα από προϋποθέσεις, από συζητήσεις που έχουν σχέση με το κατά κύριο επάγγελμα αγρότη να δούμε πως θα διαχειριστούμε φορολογικά τις ενισχύσεις του αγροτικού χώρου», σημειώνει ο κ. Αποστόλου και προσθέτει:

«Δεν θέλω να σας πω περισσότερα, αλλά να ξέρουν οι αγρότες ότι θα δώσουμε τη μάχη και να μας έχουν εμπιστοσύνη, όπως μέχρι σήμερα. Βλέπουν τι μάχες δίνονται και στην Ευρωπαϊκή Ενωση και εδώ, και δεν θα υπάρχουν αυτές οι επιπτώσεις που δημοσιοποιούνται. Να μην ανησυχούν, αλλά θα προσπαθήσουμε και νομίζω ότι αντιλαμβάνονται οι αγρότες ότι μπροστά στον γκρεμό που βρεθήκαμε και στον εκβιασμό “ή υπογράφετε ή οδηγείστε σε χρεοκοπία”, καταλαβαίνετε ότι ήταν μονόδρομος. Ομως και σε αυτόν τον μονόδρομο θα υπερασπιστούμε έναν χώρο που είναι αυτός που μπορεί να βοηθήσει, μπορεί να σπρώξει αυτό που λέμε εμείς την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, να μην ανησυχούν. Επιπτώσεις τουλάχιστον ούτε τη φετινή χρονιά ούτε τη επόμενη επιπλέον θα υπάρξουν -από αυτές που μέχρι σήμερα υπάρχουν- δεν θα φανούν για τον αγροτικό χώρο… ‘Εχουμε τον χρόνο να τα δούμε με ψυχραιμία και κυρίως και με ισοδύναμα, εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις πως θα βοηθήσουμε τους αγρότες να μην επηρεαστούν.’Ομως θα συνεχίσουμε όλοι μαζί μια διαδικασία να κρατήσουμε έναν χώρο, να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες επιπτώσεις από αυτή τη θύελλα που βιώνουμε».

Ο κ. Αποστόλου που βρίσκεται στη Νεάπολη Λακωνίας για να δει από κοντά τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές στην αγροτική παραγωγή, τόνισε ότι έχουν καεί «γύρω στα 40 χιλιάδες στρέμματα δασικές εκτάσεις, γύρω στα 10 χιλιάδες στρέμματα κυρίως με ελαιόδεντρα. …Οι πληγές είναι γενικότερες όμως, είναι περιβαλλοντικές, είναι αγροτικές βεβαίως έχουν και άμεση σχέση με τον τουρισμό».

«Η κυβέρνηση θα δώσει ιδιαίτερο βάρος για να ανακουφίσουμε αλλά και κυρίως για να δούμε και την επόμενη μέρα. Και η επόμενη μέρα θέλει και να βρούμε λύση για τους κτηνοτρόφους και αφού εξατομικευτούν οι ζημιές που αφορούν τις δενδρώδεις καλλιέργειες, να δούμε το μεγάλο κομμάτι της προστασίας της Νεάπολης από τις αποψιλώσεις. Πρόκειται για καταστροφή μεγάλη στις δασικές εκτάσεις, να δούμε εκεί μέσα από διαδικασίες την αποκατάσταση των ζημιών. Πρέπει να εξετάσουμε την κατασκευή ειδικών φραγμάτων στις πληγείσες δασικές περιοχές και το πως θα προστατέψουμε την περιοχή» σημειώνει ο κ. Αποστόλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.