Αντωνοπούλου: Έρχονται οριστικά αποτελέσματα & νέα προκύρηξη για την Κοινωφελή

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα (οι προσωρινοί πίνακες ΕΔΩ) της της β΄ φάσης της Κοινωφελούς Εργασίας για τους 34 δήμους για  6.339 θέσεις εργασίας. Αυτό προανήγγειλε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9» η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου. Παράλληλα η κ. Αντωνοπούλου ανακοίνωσε ότι εντός Δεκεμβρίου θα δημοσιοποιηθεί η πρόσκληση του ΟΑΕΔ για την κοινωφελή εργασία  και για τους υπόλοιπους 271 δήμους για 27.000 θέσεις εργασίας.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι πρόκειται να εξασφαλιστούν Ευρωπαϊκοί πόροι ύψους 350 -400 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη των ανέργων τα επόμενα χρόνια: «Έχουμε κάνει έναν εξορθολογισμό, ώστε οι πόροι που έχουμε εξασφαλίσει να μπορέσουν να φτάσουν μέχρι το 2020-2021, αλλά μόλις έχει γίνει μία ανακατανομή των ευρωπαϊκών πόρων και η Ελλάδα πήρε 927 εκατ., σχεδόν 1 δισ. ευρώ. Εξ αυτών ένα μεγάλο μερίδιο πηγαίνει στα υποστηρικτικά προγράμματα των ανέργων. Άρα θα έχουμε και μία ενίσχυση παραπάνω», είπε η κ. Αντωνοπούλου, διευκρινίζοντας ότι θα γίνει κατανομή του συνολικού ποσού σε περιφερειακά και τομεακά προγράμματα. «Το 50% θα πάει στα τομεακά -μέσα σε αυτό είναι και η υποστήριξη των ανέργων- και το υπόλοιπο 50% περίπου θα πάει στις περιφέρειες, για διάφορες δράσεις, συμπεριλαμβανομένων και δράσεων για την υποστήριξη των ανέργων σε περιφερειακό επίπεδο. Όσον αφορά το δικό μας υπουργείο, παρότι δεν έχουμε καταλήξει στα οριστικά νούμερα πιστεύω ότι περίπου 350-400 εκατ. ευρώ θα είναι για την υποστήριξη των ανέργων», κατέληξε.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ, ΝΕΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!