Αντεπίθεση Κουρουμπλή για την απλή αναλογική – Τι είπε για Έλληνες εξωτερικού

Στην αντεπίθεση πέρασε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής για το θέμα της απλής αναλογικής. Μιλώντας στη Βουλή είπε χαρακτηριστικά: «Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρεται συχνά σε δημοσκοπήσεις οι οποίες της δίνουν το προβάδισμα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την κυβέρνηση. Όμως, αποσιωπά όμως το προβάδισμα της απλής αναλογικής».

Ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι μετρήσεις δείχνουν πως το 58% των πολιτών τοποθετούνται υπερ της απλής αναλογικής, σημειώνοντας δε ότι «ακόμα και το 40%των ψηφοφόρων της ΝΔ είναι υπερ της απλής αναλογικής».

«Είστε έτοιμοι; Ή έχετε τόσο μεγάλη αδημονία να επανέλθετε στις καρέκλες;» αναρωτήθηκε απευθυνόμενος προς την ΝΔ, και πρόσθεσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση η οποία επιχειρηματολογεί υπέρ της σταθερότητας, ζητούσε την ανατροπή της κυβέρνησης πέντε μήνες μετά την εκλογή της κάτι που συνεπάγεται αστάθεια.

Συνεχίζοντας κατηγόρησε το σημερινό ΠΑΣΟΚ, ότι «δεν υπερασπίστηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου όταν κάποιοι όπως ο Άδωνης Γεωργιάδης τον καθύβριζαν», ενώ επανέλαβε πως όταν το 1990 το ΠΑΣΟΚ έφερε την απλή αναλογική, «η Αριστερά δεν την ψήφισε δεν έκανε την υπέρβασή της και δεν κέρδισε».

«Η απλή αναλογική αποτελούσε αίτημα της Δημοκρατικής Παράταξης από την εποχή του Αλέξανδρου Παπαναστασίου και πάντοτε η παράταξη αυτή συνηγορούσε και συνέβαλε», υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε ότι με το εκλογικό αυτό σύστημα, «μπορούμε να επιτύχουμε συνεργασίες και να εξασφαλίσουμε διαφάνεια και ισχυρούς ελέγχους στο πολιτικό σύστημα».

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της παραχώρησης δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού στο μέλλον:

«Οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίσουν. Κάντε λίγη υπομονή. Όταν θα έρθει το τέλος της τετραετίας και η κυβέρνησή μας δεν εκπληρώσει αυτό το εθνικό αυτό χρέος, θα είναι υπόλογη όπως εσείς που μπορούσατε να το κάνετε από το 2000 και δεν το κάνατε. Και το ζήτημα των περιφερειών θα το συζητήσουμε και θα δούμε ποιος έχει προτάσεις», κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ, ΒΟΥΛΗ, ΨΗΦΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!