Ανεστάλη η έκδοση του νέου Δελτίου Τιμών Φαρμάκων

Ενώ όλη η αγορά φαρμάκου ανέμενε την έκδοση του Νέου Δελτίου Τιμών Φαρμάκων, ξάφνου το υπουργείο Υγείας λίγο πριν προχωρήσει και σε συνέντευξη Τύπου την οποία είχε προαναγγείλει για σήμερα Τρίτη, ανέστειλε την έκδοσή του.

Το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων θα περιελάμβανε την ανατιμολόγηση όλων των φαρμάκων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά που είναι περίπου 6500, με στόχο να μειωθούν οι τιμές και να εξοικονομηθούν δαπάνες.

Ωστόσο όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του ethnos.gr, θα ήταν η πρώτη φορά που το Δελτίο Τιμών θα περιείχε αυξήσεις. Κάτι το οποίο γνώριζε ήδη η αξιωματική αντιπολίτευση και ανέμενε τη δημοσιοποίησή του προκειμένου να ασκήσει έντονη κριτική.

Να σημειωθεί ότι τα Δελτία Τιμών εκδίδονται προκειμένου να μειωθούν οι τιμές των φαρμάκων. Παράλληλα ενώ στο παρελθόν ήταν υποχρεωτικό να εκδίδονται δύο το χρόνο, με νόμο του Ανδρέα Ξανθού πλέον εκδίδεται μόνο ένα Δελτίο Τιμών ανά έτος.

Ο υπουργός Υγείας πάντως Ανδρέας Ξανθός ανακοίνωσε την αναστολή έκδοσης του Νέου Δελτίου Τιμών αίφνης μετά τα μεσάνυχτα, και απέδωσε το πρόβλημα σε τεχνικά ζητήματα που προέκυψαν στον ΕΟΦ.

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε: «Μετά τη διαπίστωση προβλημάτων τεχνικού χαρακτήρα στη τελική  φάση της διαμόρφωσης του νέου Δελτίου Τιμών φαρμάκων που επρόκειτο να αναρτήσει αύριο (σ.σ.: σήμερα) ο ΕΟΦ για δημόσια διαβούλευση, το υπουργείο Υγείας με εισήγηση του ΕΟΦ αποφάσισε την αναστολή της διαδικασίας ανατιμολόγησης μέχρι τη διευθέτηση όλων των προβλημάτων που έχουν εντοπιστεί».

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΦΑΡΜΑΚΑ, ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!