Αναβάθμιση Λιβάνιου: Περισσότερες αρμοδιότητες στον υφυπουργό Εσωτερικών

Περισσότερες αρμοδιότητες, από αυτές που του είχαν δοθεί στις 14/8/2019 δίνονται στον υφυπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο. Συγκεκριμένα, εκτός από τις:

-οι κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες,

-πρόταση για την έκδοση ατομικών και κανονιστικών διαταγμάτων,

-έκδοση πράξεων ατομικού και κανονιστικού χαρακτήρα,

-πρόταση για την έκδοση διαταγμάτων και η έκδοση πράξεων από κοινού με άλλους Υπουργούς, Αναπληρωτές Υπουργούς και Υφυπουργούς,

-υποβολή ερωτημάτων προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους,

-σύσταση επιτροπών και ομάδων εργασίας,

-πρόσληψη, η απόσπαση και η λύση της υπαλληλικής σχέσης των μελών του Ιδιαίτερου Γραφείου του Υφυπουργού, όπως και κάθε θέμα που αφορά στην οργάνωση και λειτουργία του Ιδιαίτερου Γραφείου αυτού

-εκπροσώπηση του Υπουργείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στους Διεθνείς Οργανισμούς,

με απόφαση του πρωθυπουργού (Αριθμ. Υ68-20.10.2020),, όπως γράφει το documento, ανατίθεται στον Θοδωρή Λιβάνιο, πέραν των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Εσωτερικών και Οργάνωσης, και η άσκηση αρμοδιοτήτων του Τμήματος Δομών της Διεύθυνσης Δομών, Διαδικασιών και Αρχείων της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίων Οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα.

Δεν εξαιρούνται…

Aπό τις αρμοδιότητες που ανατίθενται στον Υφυπουργό δεν εξαιρούνται πια, όπως μέχρι πρότινος που ήταν μόνο αρμοδιότητας υπουργού (όπως αναφερόταν στην απόφαση ανάληψης καθηκόντων του ως υφυπουργού τον Αύγουστο του 2019 -Τεύχος B’ 3180/12.08.2019) η νομοθετική πρωτοβουλία, η αποδοχή γνωμοδοτήσεων και πρακτικών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο διορισμός, η πρόσληψη, η απόσπαση και η μετάταξη του κάθε φύσεως και σχέσης εργασίας προσωπικού. Ο υφυπουργός μπορεί να ασκεί και αυτές τις αρμοδιότητες.

Επίσης, ο κ. Λιβάνιος έχει πλέον πλήρως τον έλεγχο (χωρίς συναρμοδιότητα με τον υπουργό) για να προτείνει την έκδοση ατομικών και κανονιστικών διαταγμάτων, την έκδοση διαταγμάτων και η έκδοση πράξεων από κοινού με άλλους Υπουργούς, Αναπληρωτές Υπουργούς και Υφυπουργούς, καθώς και τον διορισμό, την απόσπαση και τη λύση της υπαλληλικής σχέσης των μελών του Ιδιαίτερου Γραφείου του, όπως και κάθε θέμα που αφορά στην οργάνωση και λειτουργία του Γραφείου του.

Μέχρι τώρα μπορούσαν να ασκούνται και από τον Υπουργό Εσωτερικών, όλες οι αρμοδιότητες που είχαν ανατεθεί στον υφυπουργό (πλην των σχετικών με το διορισμό μελών του ιδιαίτερου γραφείου του και με τη λειτουργία του γραφείου). Από σήμερα, αντιστρόφως, μόνο τρεις αρμοδιότητες (οι κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες, η υποβολή ερωτημάτων προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, η εκπροσώπηση του Υπουργείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους διεθνείς οργανισμούς) μπορούν να ασκούνται και από τον Υπουργό.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!