Αλεξιάδης: Δεν θα είναι το περιουσιολόγιο η βάση για τη φορολογία – Τι είπε για τα τέλη κυκλοφορίας

Δεν θα αποτελέσει το περιουσιολόγιο τη βάση της φορολογίας ξεκαθάρισε ο Τρύφων Αλεξιάδης, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα είχε καμία εισπραξιμότητα.

«Δεν θα ψάξουμε το βραχιόλι της γιαγιάς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ επανέλαβε αρκετές φορές ότι οι περισσότεροι πολίτες, οι νομοταγείς, δεν έχουν να φοβούνται τίποτα.

«Δεν θα ασχοληθούμε με μικροποσά, 10.000-20.000 ευρώ όταν έχουμε τις λίστες με τα εκατομμύρια, αλλά με όσους έχουν λεφτά στο εξωτερικό και δεν φορολογήθηκαν για αυτά, τους φοροφυγάδες, εκείνους που συμμετείχαν στο πάρτι και δεν πλήρωναν τόσο καιρό», τόνισε ακόμη, αλλά διευκρίνισε ότι δεν έχει καθοριστεί το ακριβές όριο. «Αν ο παππούς ξεχάσει να δηλώσει το χωράφι που χάρισε στο εγγόνι εκεί δεν θα επέμβουμε», είπε ακόμη.

Ακόμη, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι δεν πρόκειται να μπαίνουν στα σπίτια οι εφοριακοί, εκτός αν κάποιος έχει δηλώσει την οικία του ως επαγγελματική στέγη.

«Σε περιπτώσεις βέβαια που κάποιος περιλαμβάνεται σε λίστα, έχει δηλώσει 40.000 εισοδημα αλλά φαίνεται ότι έκανε κατάθεση 500.000 εκείνη τη χρονιά, τότε όχι απλά θα χτυπήσουμε την πόρτα, αλλά θα κατασκηνώσουμε στην επαγγελματική του εγκατάσταση», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το περιουσιολόγιο, σημείωσε ότι αυτό είναι απαραίτητο για έλεγχο και διασταυρώσεις, ώστε ο φορολογικός ελεγκτής να έχει πλήρη εικόνα του πολίτη. «Θέλουμε από το 2017 να καταργηθούν άλλες μέθοδοι και αυτόματα να γίνεται η σύγκριση μεταξύ όσων έχουν δηλωθεί και όσων αποκτώνται κατ’ έτος».

Καταθέσεις στο εξωτερικό, επενδύσεις σε εταιρείες και off shore εταιρείες, αμοιβαία κεφάλαια, όλα αυτά θα δηλώνονται στο περιουσιολόγιο, είπε ακόμη. «Οποιος θέλει να κρύψει κάτι να το σκεφτεί και δεύτερη φορά», διεμήνυσε, τονίζοντας ακόμη ότι δεν υπάρχει θέμα διασφάλισης των προσωπικών δεδομένων των πολιτών που θα περιλαμβάνονται στο περιουσιολόγιο, καθώς όπως είπε πρόσβαση στα στοιχεία θα έχει μόνο ο ελεγκτής.

Τέλη Κυκλοφορίας

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Αλεξιάδη στα τέλη κυκλοφορίας, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να αποκατασταθούν οι αδικίες. «Εξετάζουμε να υπάρχει ένα μικρό τέλος κυκλοφορίας σε όλους και να συνδεθεί το τέλος κυκλοφορίας με τη βενζίνη. Άλλο αυτός που έχει ένα αμαξάκι να πηγαίνει στη δουλειά του κι άλλο εκείνος που κάνει πολλά χιλιόμετρα. Σκεφτόμαστε να υπάρχει σε όλα τα αυτοκίνητα ειδική σήμανση για να βλέπουμε τα πάντα, αν έχει πληρώσει τα τέλη, αν είναι ασφαλισμένο κλπ», δήλωσε.

Για τα ακίνητα προανήγγειλε ότι θα τεθεί σε εφαρμογή νέος φόρος, που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ και ο οποίος θα είναι πιο δίκαιος, με στόχο την είσπραξη 2,65 δισ. ευρώ. Θα εφαρμοσθεί δε στη βάση των νέων αντικειμενικών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΝΦΙΑ, ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ, ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!