ΑΔΕΔΥ: Στηρίζει την κινητοποίηση ΔΟΕ-ΟΛΜΕ την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου

Την παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας, την Πέμπτη 15/9 στις 12:30μμ, στηρίζει η ΑΔΕΔΥ. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της συνομοσπονδίας των δημοσίων υπαλλήλων, κάνοντας μάλιστα μια αναλυτική περιγραφή των προβλημάτων στο χώρο της Παιδείας. Μεταξύ άλλων επισημαίνεται:

«Οι δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν από την Κυβέρνηση με το τρίτο μνημόνιο και για το χώρο της Παιδείας οδηγούν στην αποδόμηση του δημόσιου σχολείου και κινούνται στην κατεύθυνση της αγοραίας εκπαίδευσης και της απόσυρσης του κράτους από την υποστήριξη του μορφωτικού αγαθού.

Η εξαφάνιση των χιλιάδων κενών με τα οποία έκλεισε η περσινή χρονιά και η φετινή «κάλυψη» του εκπαιδευτικού έργου με 8.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς σε σχέση με το σχολείο που λειτουργούσε τα προηγούμενα χρόνια δεν αποτελεί επιτυχία του Υπουργείου Παιδείας, αλλά ηχηρή ομολογία των εκτεταμένων περικοπών που συντελούνται».

Το πλήρες κείμενο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΣΤΗΡΙΖΕΙ, ΔΟΕ-ΟΛΜΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!