Αδ. Γεωργιάδης: «Ενίοτε το σωστό περιλαμβάνει και απολύσεις»

«Ενίοτε το σωστό περιλαμβάνει και απολύσεις». Με τη φράση αυτή επανήλθε ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης στο θέμα των απολύσεων στο χώρο της υγείας. Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν απολύσεις γιατρών («να μην έχουν αγωνία οι γιατροί του ΕΣΥ, δεν θα υπάρξουν απολύσεις»), διευκρίνισε όμως ότι «άλλο το ΕΣΥ και άλλο το υπόλοιπο δημόσιο στο οποίο ανήκει και ο ΕΟΠΥΥ».

Αναφέρθηκε στην αξιολόγηση στις δομές του ΕΟΠΥΥ και δεσμεύτηκε: «Θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Να ξέρετε ότι θα κάνουμε το σωστό. Ενίοτε το σωστό έχει και απολύσειις. Υπάρχουν γιατροί που έχουν να χειρουργήσουν 20 χρόνια, θα το πήγαινε κανείς το παιδί του εκεί;».

Νωρίτερα, η κυρία Χρυσούλα Γιαταγάνα των ΑΝΕΛ τον εγκάλεσε για τη δήλωσή του ότι ότι δεν θα αφήσει να του πάρει την δόξα η τρόικα σε σχέση με τις απολύσεις: «Είναι η πιο κυνική και απάνθρωπη δήλωση. Μα να λέτε να μην σας πάρουν την δόξα για τις απολύσεις. Να τις κάνετε λοιπόν και να πάρετε την δόξα αλλά να γνωρίζετε ότι θα σας συνοδεύει για όλη σας την ζωή…».

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «δεν θα μου πάρει την δόξα η τρόικα για το ότι θα κάνω το αυτονόητο και όχι για απολύσεις».

Ενταση εκδηλώθηκε και μεταξύ των Γεωργιάδη και Ι. Δραγασάκη όταν ο πρώτος απευθυνόμενος προς την πτέρυγα των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι είναι λάτρεις του δολαρίου και ίσως αυτό να εξηγεί την σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Δραγασάκης, που προήδρευε, τον διέκοψε προκειμένου να αναφέρει ότι «αυτά λέγονται με την ανοχή του προεδρείου» για να εισπράξει την απάντηση του υπουργού που είπε «θα ήθελα να δείξετε και σε εμένα την ανοχή που δείξατε στην κα Γιαταγάνα όταν είπε ότι «κάνουμε τα χατίρια της Μέρκελ για να μείνουμε στις υπουργικές μας καρέκλες».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!