Βορίδης για επέκταση της υποχρεωτικότητας: Όλα κρίνονται βδομάδα με τη βδομάδα - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
1
Απρίλιος
Back

Βορίδης για επέκταση της υποχρεωτικότητας: Όλα κρίνονται βδομάδα με τη βδομάδα

«Το αν θα υπάρξει επέκταση της υποχρεωτικότητας σε άλλους κλάδους θα κριθεί, και θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας και από την σκέψη και την προσέγγιση που θα έχει η ειδική επιτροπή εκτιμώντας τους κινδύνους. Για τους εκπαιδευτικούς θα ισχύσει η ρύθμιση που έχουμε κάνει με την προσκόμιση των τεστ. Για την εστίαση, υπάρχουν σκέψεις, αλλά είναι κρίσιμο να δούμε την εξέλιξη της πανδημίας. Όλα κρίνονται βδομάδα με τη βδομάδα».

Τα παραπάνω τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στο Mega.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο ζήτημα της αναστολής εργασίας των υγειονομικών. «Το μέτρο της αναστολής δε στοχεύει στο να τιμωρήσει κανέναν αλλά στο να προστατεύσει τους ασθενείς. Μπορεί κάποιος να παρέχει υπηρεσίες σε έναν ασθενή, ενώ ο ίδιος έχει κορωνοϊό; Τόσο καιρό δεν είχαμε εμβόλιο και δεν μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό. Τώρα έχουμε τη δυνατότητα να προστατεύσουμε τον ασθενή. Το μέτρο δεν είναι τιμωρητικό. Δεν γίνεται να διακινδυνεύουμε την υγεία των ασθενών επειδή κάποιος δε θέλει να εμβολιαστεί. Βγαίνουν εκτός του συστήματος υγείας με στόχο να προστατεύσουμε τον ασθενή. Εφόσον βγαίνουν εκτός, δεν παρέχουν υπηρεσίες υγείας; Είναι δυνατόν λοιπόν να πληρώνονται εφόσον δεν παρέχουν υπηρεσίες; Έναν νοσηλευτή τον έχουμε προσλάβει για να παρέχει νοσηλευτικές υπηρεσίες», συνέχισε ο κ. Βορίδης.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!