Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Παράσταση διαμαρτυρίας για τα ΒΑΕ στο υπ. Υγείας - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Παράσταση διαμαρτυρίας για τα ΒΑΕ στο υπ. Υγείας

Παράσταση διαμαρτυρίας για τα ΒΑΕ στο υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιήσει τις 12 Οκτωβρίου, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Αναλυτικά:

Συνάδελφοι η κυβέρνηση ετοιμάζει και νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση. Μετά την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής, σειρά παίρνουν τα Βαριά και Ανθυγιεινά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι προχωράνε στην περικοπή του επιδόματος και ποιος ξέρει ίσως και στην περικοπή ειδικοτήτων.

Τους προειδοποιούμε. Να μην τολμήσουν.

Γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνουν τα ΒΑΕ. Αποτελούν το ελάχιστο αντιστάθμισμα για τον επαγγελματικό κίνδυνο που αντιμετωπίζουν καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι. Αποτελεί στην ουσία «επίδομα θανάτου». Αυτό μαρτυρούν οι δεκάδες θάνατοι, οι εκατοντάδες σακατεμένοι, οι χιλιάδες τραυματισμένοι. Αν σε αυτούς προστεθούν οι καρκίνοι, τα μυοσκελετικά προβλήματα κ.α. τότε καταλαβαίνει κανείς ότι το επίδομα θανάτου είναι λίγο. Αν τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν το έγκλημα τους αυτό σημαίνει ότι οι συνάδελφοι που θα βρίσκονται σε αυτές τις ειδικότητες θα έρθουν αντιμέτωποι με αυξήσεις των ορίων ηλικίας, περαιτέρω μείωση στο εισόδημα τους από την κατάργηση του επιδόματος, κατάργηση των παροχών (ιατρικές εξετάσεις, άδειες, γάλα κ.λ.π.).

Η πολιτική τους είναι διαχρονική. Όλοι μαζί (ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) ψήφισαν σειρά νόμων σε αυτή την κατεύθυνση, ακολουθήσαν μέχρι κεραίας τις οδηγίες της ευρωπαϊκής ένωσης αλλά και τις απαιτήσεις των δημάρχων και του ΣΕΒ. Σκοπός τους να απεντάξουν 32% των ειδικοτήτων που είναι ενταγμένες στο καθεστώς των ΒΑΕ. Στόχος να μειώσουν ακόμα περισσότερο το μισθολογικό κόστος προκειμένου να ικανοποιήσουν ή ακόμα και να αυξήσουν τη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Περιμέναν να περάσει το έκτρωμα του Χατζηδάκη προκειμένου να μπουν εμπόδια στη λειτουργία μας και τη δράση μας, για να μην κουνηθεί φύλλο στα αμαξοστάσια και τα δημαρχεία, για αυτό έδιναν και τόσες αναβολές. Είναι βαθιά γελασμένοι.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στη παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 12 του Οκτώβρη στις 1 το μεσημέρι στο Υπουργείο Εργασίας.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!