Σύλλογος Εργαζομένων Δ.Ιωαννίνων: Ζητά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
10
Ιανουάριος
Back

Σύλλογος Εργαζομένων Δ.Ιωαννίνων: Ζητά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Δήμο Ιωαννίνων καθώς οι δημοτικές υπηρεσίες έχουν ελλείψεις, όπως επισημάνθηκε σε συνέντευξη Τύπου.

Η πρόεδρος του συλλόγου Τίνα Ζέκα ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «η δικαιολογημένη αγανάκτηση που θα δημιουργηθεί εξαιτίας των σκουπιδιών να ενωθεί με τη δική μας αγανάκτηση για την έλλειψη προσωπικού» και πρόσθεσε πως «η αγανάκτηση να κατευθυνθεί στον πραγματικό ένοχο για την κατάσταση αυτή. Να κατευθυνθεί σε αυτούς που αντιμετωπίζουν την αποκομιδή των απορριμμάτων σαν εμπόρευμα, για το οποίο προσδοκούν το μέγιστο κέρδος, συμπιέζοντας το κόστος, είτε αυτό λέγεται κόστος μισθοδοσίας, είτε κόστος αγοράς Μέσων Ατομικής Προστασίας για τους εργαζόμενους, είτε αυτό λέγεται κόστος για την πρόσληψη γιατρού εργασίας, που φυσικά δεν έχουμε για ακόμα μια φορά».

Σημείωσε ότι οι υπηρεσίες του δήμου ενημέρωσαν το σύλλογο ότι «σε κάποιες γειτονιές της πόλης δεν θα αδειάζονται οι κάδοι σε καθημερινή βάση» και πως «αυτό προέκυψε τώρα επειδή υποχρεωτικά -βάσει νόμου- πρέπει να δοθούν οι άδειες στους εργαζόμενους. Επομένως το προσωπικό (εφόσον δοθούν οι άδειες) δεν θα επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της πόλης».

Υπογράμμισε ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, εδώ και μέρες, πιέζει τόσο για να επισπευσθούν οι προσλήψεις των μόνιμων νέων συναδέλφων μας, μέσω της 3Κ, όσο και για να γίνουν νέες προσλήψεις.

Οι δικοί μας συνάδελφοι, οι εργάτες στην αποκομιδή, που θα παλεύουν τις επόμενες μέρες να μαζεύουν σκουπίδια 2 ημερών είναι οι πρώτοι που θα υποστούν τις συνέπειες αυτής της κατάστασης». Ανέφερε επίσης πως «η αγανάκτηση των 17.000 ανέργων αυτής της πόλης, που τους κόβονται τα ρεύματα και τα νερά μέσα στο καλοκαίρι, επειδή έχουν μήνες και χρόνια να δουν μεροκάματο, να ενωθεί με τη δική μας αγανάκτηση που ζητάμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!