Σοβαρό εργατικό ατύχημα σε εταιρεία ανακύκλωσης στο Σχηματάρι
Σοβαρό εργατικό ατύχημα συνέβη την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της εργασίας μετανάστη σε επιχείρηση ανακύκλωσης στο Σχηματάρι. Ο εργάτης τραυματίστηκε όταν το κλαρκ που οδηγούσε αναποδογύρισε. Το περιστατικό δημοσιοποιήθηκε από το Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας, το οποίο τόνισε πως πρόκειται για «άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα».
Το εργατικό «ατύχημα» συνέβη στην εταιρεία «Σιακανδάρης», ενώ σύμφωνα με το συνδικάτο, «ο συνάδελφος μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Σχηματαρίου και από εκεί λόγω του ότι δεν υπήρχαν υποδομές για να αντιμετωπιστεί το συμβάν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου διαγνώστηκε με κατάγματα στους ώμους και συνεχίζει να νοσηλεύεται».
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, το Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας προσθέτει:
«Εν έτει 2020 αντί η τεχνολογία να αξιοποιείται για την ασφάλεια μέσα στους χώρους δουλειάς, αυτή αξιοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την άνοδο της κερδοφορίας των βιομηχάνων, με αποτέλεσμα να πληθαίνουν τα εργατικά ατυχήματα. Παράλληλα για τα δικά τους κέρδη δεν λειτουργούν βασικές υποδομές υγείας όπως στο κέντρο υγείας Σχηματαρίου που βρίσκεται σε μια μεγάλη βιομηχανική ζώνη.
Απαιτούμε η εργοδοσία να διασφαλίσει οτιδήποτε χρειαστεί για την αποθεραπεία αλλά και την επιβίωση του συναδέλφου. Απαιτούμε να διερευνηθούν τα αίτια και να αποδοθούν πιθανές ευθύνες».
Προτεινόμενα άρθρα
26.07.2026 | 08:00
25.07.2026 | 21:30
25.07.2026 | 20:38






