πρόεδρος-γενοπ-δεη-πάροχοι-ενέργεια-707174
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 16.09.2022 | 23:09

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: «Πάροχοι ενέργειας αγοράζουν με 454 ευρώ και πουλάνε με 790»

Την προκλητική κερδοσκοπία των παρόχων ενέργειας αλλά και την «εξυπηρέτηση» επιχειρηματικών συμφερόντων από την κυβέρνηση κατήγγειλε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, προκαλώντας την αντίδραση του Άρη Πορτοσάλτε.

Αρχικά ο Γ. Αδαμίδης αναφέρθηκε στον κίνδυνο για αύξηση των θανάτων από φωτιές που σχετίζονται με την αδυναμία των νοικοκυριών να θερμανθούν επαρκώς. «Ο υπαρχηγός ε.α. της Πυροσβεστικής Ανδριανός Γκουρμπάτσης στις 22 Μαρτίου φέτος ανέφερε ότι έχουμε 82 νεκρούς από πυρκαγιές, αναθυμιάσεις, μαγγάλια, από αυτοσχέδια σώματα θέρμανσης … 18 μέσα στο Δεκέμβριο. Πριν από αυτή την κρίση υπήρχε πρόβλημα. Τι θα γίνει τώρα;» είπε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Τα λεγόμενά του προκάλεσαν την αντίδραση του δημοσιογράφου, ο οποίος έκανε λόγο για «συνδικαλιστική φρασεολογία» και «κομματική σάλτσας» αλλά ο Γ. Αδαμίδης επέμεινε: «προκύπτει ότι χάθηκαν 83 άνθρωποι, άσχετα αν είναι νέοι ή γέροντες. Σημασία έχει ότι χάθηκαν από το κρύο. Τότε που δεν υπήρχε τόσο μεγάλη ένταση, είχαμε αυτό το πρόβλημα … όχι μόνο το 2021, αλλά από την αρχή της κρίσης, το 2010, το 2011».

Ο Α. Πορτοσάλτε επιτέθηκε ξανά στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ υποστηρίζοντας ότι υπονομεύει την μετοχή της ΔΕΗ, αλλά ο Γ. Αδαμίδης προειδοποίησε ότι «θα υπάρχει έλλειψη ενέργειας και αν σταματήσει ο Turk Stream θα έχουμε διακοπές … αυτό που έχουμε ως χώρα, το LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) που έχουμε στην Ρεβυθούσα και οπουδήποτε αλλού, δεν θα είναι αρκετό».

Το αποκορύφωμα ήταν όταν ο Γ. Αδαμίδης αναφερόμενος στις τελευταίες κυβερνητικές νομοθετικές κινήσεις, είπε ότι «λέει να πάρουμε καυστήρες πετρελαίου … τι θέλει να κάνει κατά την προσωπική μου άποψη; Να “ξεστοκάρει” όσους καυστήρες υπάρχουν … είναι ελληνικός νόμος ότι από 1η Ιανουαρίου 2025, απαγορεύεται η πώληση και εγκατάσταση καυστήρων πετρελαίου. Αγοράζει αυτή την στιγμή η ΔΕΗ και οι πάροχοι 454 ευρώ και πουλάνε 790 ευρώ», δήλωσε για να δεχτεί και πάλι την αντίδραση των δημοσιογράφων του πάνελ.