Ποιος κλάδος εργαζομένων υπέγραψε συλλογική σύμβαση με αυξήσεις 7% - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
3
Ιούλιος
Back

Ποιος κλάδος εργαζομένων υπέγραψε συλλογική σύμβαση με αυξήσεις 7%

Νέα συλλογική σύμβαση για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων που προβλέπει αυξήσεις της τάξεως του 7% για την επόμενη διετία, υπέγραψε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού (ΠΟΕΕΤ) και η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ).

Με αφορμή την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης σε κοινή δήλωση τους, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Β1′ Βόρειας Αθήνας και η Κατερίνα Νοτοπούλου Τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, σημειώνουν:

Χαιρετίζουμε τη συμφωνία μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού (ΠΟΕΕΤ) και της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ) για την υπογραφή συλλογικής συμβάσεως εργασίας για τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων.

Η εν λόγω σύμβαση για τους εργαζόμενους στα επιπλωμένα ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα και κατοικίες όλης της χώρας προβλέπει αυξήσεις της τάξεως του 7% για την επόμενη διετία, διατήρηση όλων των θεσμικών κατακτήσεων, καθώς και των επιδομάτων από τις προηγούμενες συμβάσεις. Επίσης, διευκρινίζεται ότι το μισάωρο διάλειμμα περιλαμβάνεται εντός του οκταώρου.

Οι δύο συμβαλλόμενες πλευρές (ΠΟΕΕΤ και ΣΕΤΚΕ) δεσμεύτηκαν ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια και θα προβούν σ’ όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου η εν λόγω σύμβαση να κηρυχθεί από το Υπουργείο Εργασίας ως γενικώς υποχρεωτική.

Καλούμε τον Υπουργό Εργασίας, κ. Χατζηδάκη που με την ακραία αντεργατική πολιτική του και τη νομοθεσία του διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις, να προβεί άμα τη υπογραφή της εν λόγω σύμβασης, στην κήρυξη της ως γενικώς υποχρεωτικής. Η έλλειψη προσφοράς εργασίας στον τομέα των τουριστικών επαγγελμάτων φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεν χωρούν άλλες δικαιολογίες. Ήρθε η ώρα για Πολιτική και Κοινωνική Αλλαγή και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!