παμε-οι-άξονες-του-διεκδικητικού-πλαι-78516
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 20.11.2016 | 18:54

ΠΑΜΕ: Οι άξονες του διεκδικητικού πλαισίου μετά την 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη

Με την ομόφωνη ψήφιση της Εισήγησης, του αγωνιστικού πλαισίου, της 67μελούς Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής και της 23μελούς Εκτελεστικής Γραμματείας, ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες της 4ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ.

Όπως επισήμανε στο κλείσιμο των εργασιών της Συνδιάσκεψης η οποία είχε ως κεντρικό σύνθημα “Χτίζουμε μαχητικό ταξικό συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα ελπίδας και ανατροπής!”, το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Γιώργος Πέρρος, ” επειδή πολλοί προσπάθησαν να μας συκοφαντήσουν και να μας διαστρεβλώσουν, το μήνυμα είναι ότι το ΠΑΜΕ αποτελεί κατάκτηση της εργατικής τάξης και κανείς δεν μπορεί να το ακυρώσει.”

Τόνισε ότι το ΠΑΜΕ βγαίνει ενισχυμένο από την Συνδιάσκεψη, ώστε να συμβάλλει στην ισχυροποίηση του αγώνα του εργατικού κινήματος “ενάντια στα μονοπώλια, τους επιχειρηματικούς ομίλους και τους ανθρώπους τους στα συνδικάτα, για αποδέσμευση από όλες τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις με τον λαό στο τιμόνι της εξουσίας.”

“Στο ταξικό εργατικό κίνημα πέφτει το βάρος της ευθύνης της απάντησης της εργατικής τάξης στην επίθεση που δέχεται και της οργάνωσης των αγώνων” ανέφερε ο κ. Πέρρος, προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, ότι το ταξικό εργατικό κίνημα δεν πρέπει να υποτιμήσει ούτε την επίθεση που γίνεται από διαφόρους προκειμένου η εργατική τάξη να συναινέσει και να υποταχθεί, ούτε η επίθεση που θα “εντείνουν κυβέρνηση-εργοδοσία-ΕΕ και ΔΝΤ και θα αφορά το χρέος.”

“Να πούμε καθαρά ότι το χρέος δεν αφορά τον λαό και την εργατική τάξη, το χρέος ανήκει στους καπιταλιστές” ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι “η κυβέρνηση τα δίνει όλα για την αξιολόγηση, η κυβέρνηση μαζί με το κουαρτέτο κάθονται στην ίδια πλευρά του τραπεζιού για να τσακίσουν την εργατική τάξη.”

Επίσης, με αφορμή διάφορες διαρροές περί αιφνιδιαστικής κατάθεσης μέτρων εκ μέρους της κυβέρνησης, κάλεσε το εργατικό κίνημα να είναι σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας, υπογραμμίζοντας ότι “η εργατική τάξη πρέπει να απαντήσει.”

Τέλος, οι βασικοί άξονες του αγωνιστικού πλαισίου που ψήφισε η 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ έχουν ως εξής:

“Χτίζουμε μαχητικό, ταξικό, εργατικό – λαϊκό τείχος αντίστασης, για να μην περάσουν οι νέες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων που προστίθενται στα προηγούμενα βάρβαρα μέτρα, για την κάλυψη των απωλειών που είχαμε σε εισόδημα και δικαιώματα

Αγωνιζόμαστε για τη μονομερή ολοσχερή διαγραφή του χρέους, για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, για ρήξη με ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Δεν θα ζήσουμε σαν σκλάβοι! Η μόνη ελπιδοφόρα επιλογή βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, για την ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και όχι των κερδών των μονοπωλίων, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Αγωνιζόμαστε για:

Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με συλλογική σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κάλυψη των απωλειών τώρα.

Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας και των ενώσεων προσώπων.

Κανένας εργαζόμενος να μην πληρώνεται με μισθό κάτω από 751 ευρώ.

Κανένας άνεργος χωρίς κάλυψη. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας.

Κατώτερη κύρια σύνταξη στα 600 ευρώ και κάλυψη των απωλειών σε συντάξεις, κύριες και επικουρικές. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων.

Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

Αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους, στις επιπτώσεις στους εργαζόμενους με ένταση της εκμετάλλευσης και των απολύσεων, την αύξηση τιμών για τη λαϊκή οικογένεια σε ηλεκτρικό, νερό, εισιτήρια, τηλέφωνο, βασικά αγαθά.”