ΟΣΕΑΔΕ: Ημέρα δράσης η 28 Απρίλη σε όλους τους εργασιακούς χώρους - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
21
Οκτώβριος
Back

ΟΣΕΑΔΕ: Ημέρα δράσης η 28 Απρίλη σε όλους τους εργασιακούς χώρους

Σε ανακοίνωσή της η ΟΣΕΑΔΕ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ), καλεί σε «ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ».

Αναλυτικά, αναφέρει:

Η κυβέρνηση με άλλοθι τα περιοριστικά μέτρα και την αντικειμενική ανασφάλεια των εργαζομένων, μπροστά στα αποτελέσματα της πανδημίας, προχώρησε σε ισχυρό χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων και έδωσε το πράσινο φως στην εργοδοσία να κάνει κυριολεκτικά ότι θέλει, συνεχίζοντας να την φορτώνει με δώρα δισεκατομμυρίων και με μέτρα προς όφελος της, στο όνομα μάλιστα της αντιμετώπισης της κρίσης. Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα …. Κυβέρνηση και εργοδοσία αξιοποιούν την πανδημία για να επιταχυνθούν μέτρα και αναδιαρθρώσεις, επιδιώκοντας να σαρώσουν όποιο εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει, καθώς και να “νομιμοποιηθεί” στη συνείδηση των εργαζομένων η διευρυμένη καταστολή ώστε, να μπουν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες στο “γύψο”. Οι έκτακτες αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ψηφίστηκαν εν μέσω της πανδημίας, περιλαμβάνουν πολλά «μέτρα» που διευκολύνουν την ένταση της εκμετάλλευσης, παρέχοντας στην εργοδοσία μια πρωτοφανή ασυλία για να εφαρμόζουν συνδυαστικά κάθε μέτρο αποσύνθεσης των εργασιακών σχέσεων. Τα επιτελεία της ΕΕ, η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ και οι υπόλοιπες εργοδοτικές ενώσεις μαζί με τους χρήσιμους κονδυλοφόρους τους, μιλούν συνεχώς για την «δύσκολη επόμενη μέρα», προετοιμάζοντας τον εργαζόμενο λαό να υποδεχτεί και να αποδεχτεί τη μονιμοποίηση των υποτιθέμενων «έκτακτων» αντεργατικών μέτρων. Έχουν σχέδιο να φορτώσουν και αυτήν την κρίση στους εργαζόμενους, προχωρώντας ακόμα πιο αποφασιστικά σε μεταρρυθμίσεις για την παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης, όπως και των πολύμορφων ενισχύσεων του κεφαλαίου. Σχεδιάζουν για την «επόμενη μέρα», να μην αφήσουν τίποτα όρθιο! Θέλουν να αποδεχτούμε να ξαναπληρώσουμε «το μάρμαρο», με νέες θυσίες, με ανεργία, με κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης βραχείας διάρκειας, με μεγαλύτερη συμπίεση των μισθών, με διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, χωρίς μόνιμες προσλήψεις με τη γενίκευση της ελαστικής απασχόλησης, με το χτύπημα της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης και δράσης. Στις 28 Απρίλη ενώνουμε την φωνή μας με εκατοντάδες Σωματεία και Συνδικάτα της χώρας, για την ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε από κοινού σήμερα οι εργαζόμενοι και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού. Ø Διεκδικούμε τώρα την κατάργηση των αντεργατικών μέτρων που πάρθηκαν με τις ΠΝΠ για τη διαχείριση της κρίσης. Ø Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσης μας στους χώρους δουλειάς για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε όλες τις ανάγκες μας. Αρνούμαστε να γίνουμε ξανά τα θύματα, στο βωμό της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και την ανάπτυξη που οραματίζονται. ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!