ΟΜΕ-ΟΤΕ: Στήριξη στις κινητοποιήσεις της ΠΕΤ-ΟΤΕ & ΕΕΤΕ-ΟΤΕ - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
5
Αύγουστος
Back

ΟΜΕ-ΟΤΕ: Στήριξη στις κινητοποιήσεις της ΠΕΤ-ΟΤΕ & ΕΕΤΕ-ΟΤΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΕ-ΟΤΕ με ανακοίνωσή του κάνει γνωστό πως στηρίζει τις στάσεις εργασίας που εξήγγειλαν τα σωματεία της ΠΕΤ-ΟΤΕ και της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, 8:00 – 11:00  σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα και την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019, 08:00-11:00 πανελλαδικά. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Δηλώνει τη στήριξη και την κάλυψή της σε όλους τους συναδέλφους είτε εργάζονται με τον ΟΤΕ είτε μέσω θυγατρικών και τους καλεί να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις. 

Η εξαγγελία των στάσεων εργασίας αποφασίστηκε μετά την ανακοίνωση της Διοίκησης στους εκπροσώπους του σωματείου της ΠΕΤ-ΟΤΕ  για την περαιτέρω εκχώρηση μέρους του τεχνικού έργου σε εργολάβους και την άρνησή της να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις προκειμένου να ανταποκριθεί το προσωπικό του ομίλου στις αυξανόμενες ανάγκες του τεχνικού έργου. Η Διοίκηση απέρριψε κάθε πρόταση των εκπροσώπων της ΠΕΤ -ΟΤΕ για διαφύλαξη του τεχνικού έργου. Η ενέργεια αυτή της διοίκησης θέτει υπό αμφισβήτηση τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας.

Στο σημείο αυτό κρίνουμε σκόπιμο να επισημάνουμε ότι οι ενέργειες αυτές της εταιρείας πραγματοποιούνται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για το μέλλον του Ομίλου και των εργαζομένων. 

Είναι περίοδος διεκδίκησης και διαπραγμάτευσης της θεσμικής κατοχύρωσης των εργασιακών δικαιωμάτων, τα οποία διασφαλίζονται αποκλειστικά και μόνο με την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η Διοίκηση του Ομίλου μεθοδευμένα επιδιώκει να δημιουργήσει κλίμα αβεβαιότητας και εργασιακής ανασφάλειας. Την περίοδο που ήταν σε ισχύ τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου γίναμε μάρτυρες της κορύφωσης της προσπάθειας αυτής, η οποία ενισχύθηκε με διαρροές στους χώρους εργασίας και στον Τύπο για τη δημιουργία θυγατρικών εταιρειών.  Δεν έχουν σταματήσει άλλωστε οι αναφορές για τη μελέτη σεναρίων, τα οποία επεξεργάζεται η Διοίκηση, αλλά δεν ανακοινώνει για τον μετασχηματισμό της εταιρείας. 

Ο χώρος των τηλεπικοινωνιών είναι χώρος καινοτομίας και δίνει προοπτικές ανάπτυξης, εξέλιξης αλλά και κερδοφορίας την επίτευξη της οποίας  διαφημίζει και διατυμπανίζει η Διοίκηση.  

Ωστόσο αντί να επιβραβεύει το προσωπικό για την επίτευξη κερδών και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, καθιστώντας τον Όμιλο ηγέτη στο χώρο, επιδιώκει τη δημιουργία όρων εργασίας με χαμηλά επίπεδα μισθών, μειωμένα εργασιακά δικαιώματα, δημιουργία θυγατρικών και κεκαλυμμένες απολύσεις όπως έγινε στον τομέα της φυσικής ασφάλειας.

Στη νέα αυτή πραγματικότητα που διαμορφώνεται το Δ.Σ. της ΟΜΕ- ΟΤΕ καλεί όλα τα σωματεία μέλη της και τους συναδέλφους να σταθούν δίπλα στα σωματεία που αγωνίζονται. Τους καλούμε να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, προκειμένου να επιδείξουμε υψηλό αίσθημα ευθύνης, δύναμη αλληλεγγύης και συναδελφικότητας, στέλνοντας ένα ηχηρό και ισχυρό μήνυμα στη Διοίκηση του Ομίλου.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!