Ολοκληρώθηκε η επιλογή των ωφελουμένων του ΤοπΕΚΟ Ηλιούπολης - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back

Ολοκληρώθηκε η επιλογή των ωφελουμένων του ΤοπΕΚΟ Ηλιούπολης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συλλογή των αιτήσεων συμμετοχής στην πράξη «Τοπικό Σχέδιο Ηλιούπολης για την κοινωνική ένταξη Ευάλωτων Ομάδων», η αξιολόγησή τους και η επιλογή των τελικών ωφελουμένων του προγράμματος, που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη Δ.Υ.Ε.Κ.Ο.Η. – Δίκτυο Υποστήριξης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων Ηλιούπολης στο Δήμο Ηλιούπολης.

Στο πρόγραμμα κατατέθηκαν συνολικά, 151 αιτήσεις συνοδευόμενες από τα απαραίτητα δικαιολογητικά βάσει της δημοσιευμένης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Στη συνέχεια, οι ειδικοί συνεργάτες της Αναπτυξιακής Σύμπραξης προχώρησαν με τη λήψη ιστορικού και την αξιολόγηση των ωφελουμένων χρησιμοποιώντας εξειδικευμένες μεθόδους και εργαλεία, που στόχο είχαν τη διερεύνηση των αναγκών και των επιθυμιών του συνόλου των υποψήφιων ωφελουμένων. Η επιλογή των ωφελούμενων υλοποιήθηκε με λεπτομερή σχεδιασμό έτσι ώστε να διασφαλίζεται αφενός η διαφάνεια και η νομιμότητα της διαδικασίας, αφετέρου η επιτυχής πορεία του Σχεδίου Δράσης. Η λίστα με τους 80 ωφελούμενους του προγράμματος έχει δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Σύμπραξης ΔΥΕΚΟΗ, www.topeko-ilioupoli.gr.

Το επόμενο βήμα στην υλοποίηση του προγράμματος είναι η έναρξη της κατάρτισης των τελικών αποδεκτών, ενώ παράλληλα, οι ωφελούμενοι/ες θα λάβουν συμβουλευτική υποστήριξη σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο. Η συμβουλευτική υποστήριξη αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των ωφελουμένων προκειμένου να επιλύσουν τυχόν κοινωνικά, ψυχολογικά και νομικά προβλήματα, αλλά και για να καταστούν ικανοί να συμμετάσχουν στις δράσεις του προγράμματος ή και απευθείας στην τοπική αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα «Τοπικό Σχέδιο Ηλιούπολης για την κοινωνική ένταξη Ευάλωτων Ομάδων», απευθύνεται σε άνεργους και άνεργες, οι οποίοι είναι δημότες και κάτοικοι του Δήμου Ηλιούπολης και προέρχονται από ευπαθείς ομάδες με τα εξής χαρακτηριστικά:

Μακροχρόνια άνεργοι 45-64 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα

Γυναίκες αρχηγοί μονογονεικών οικογενειών

Παλιννοστούντες &

Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενα από φτώχεια

Στόχος του προγράμματος είναι να τοποθετήσει στην αγορά εργασίας 80 ανέργους αξιοποιώντας μία ή περισσότερες παρεμβάσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης (κατάρτιση, απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, επιχορήγηση Νέων Θέσεων Εργασίας και Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με την Πράξη, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη Δ.Υ.Ε.Κ.Ο.Η. [δ/νση:          Αγ. Κωνσταντίνου 74Α, Ηλιούπολη 16346, τηλ. 210 9769560 – 210 9705762, e-mail: [email protected]. Υπεύθυνη κα Δήμητρα Αλειφέρη.

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Δ.Υ.Ε.Κ.Ο.Η. [Δίκτυο Υποστήριξης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων Ηλιούπολης] υλοποιεί την Πράξη «Τοπικό Σχέδιο Ηλιούπολης για την κοινωνική ένταξη Ευάλωτων Ομάδων» της δράσης 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!