ΟΑΕΔ: Έρχονται δύο νέα προγράμματα για 12.000 ανέργους - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
17
Αύγουστος
Back
ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ: Έρχονται δύο νέα προγράμματα για 12.000 ανέργους

Δύο νέα προγράμματα με στόχο τη δημιουργία 12.000 νέων θέσεων εργασίας ετοιμάζει ο ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα προγράμματα θα αφορούν εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του Οργανισμού και θα περιλαμβάνουν σημαντικές επιχορηγήσεις του μισθολογικού και όχι μόνο κόστους.

Ειδικότερα:

Στην πρώτη δράση ο ΟΑΕΔ θα επιχορηγήσει σημαντικό μέρους του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη 2.000 ανέργων από την Αττική και το Νότιο Αιγαίο.

Στη δεύτερη δράση, η οποία θα υλοποιηθεί στην Αττική και την Κεντρική Μακεδονία, ο αριθμός των ωφελουμένων είναι πενταπλάσιος. Το πρόγραμμα προβλέπει ότι ο ΟΑΕΔ θα επιδοτήσει το 100% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών 10.000 νέων ηλικίας από 18 έως 29 ετών οι οποίοι θα απασχοληθούν στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία.

Ήδη οι υπηρεσίες του Οργανισμού βάζουν τις τελευταίες πινελιές στα δύο προγράμματα, τα οποία πιθανότατα θα «ανοίξουν» αμέσως μετά το Πάσχα.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!