Ν/σ για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας: Συγκέντρωση εργαζομένων έξω από τη Βουλή - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
27
Σεπτέμβριος
Back

Ν/σ για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας: Συγκέντρωση εργαζομένων έξω από τη Βουλή

«Πάρτε πίσω το σχέδιο νόμου-έκτρωμα για τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας», τονίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος, καλώντας «σε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την ημέρα που θα το ψηφίζουν».

Το Συνδικάτο αναφέρει:

«Συνάδελφοι, κατατέθηκε από την κυβέρνηση, το περιβόητο “σχέδιο εξυγίανσης” για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Από την πρώτη στιγμή είχαμε καταγγείλει ότι είναι ένα αντεργατικό τερατούργημα, από το υπουργείο Ανάπτυξης, κομμένο και ραμμένο στις ορέξεις όλων των εργοδοτών – “επενδυτών”.

Το λέμε αυτό γιατί είναι ολοφάνερο ότι εδώ πρόκειται για ένα πείραμα το οποίο το επόμενο διάστημα θα πάει με τις απαραίτητες πάντα παραμετροποιήσεις και σε άλλους χώρους. Καταργείται με αυτόν τον τρόπο το εργατικό δίκαιο και δημιουργούνται εργατικά δίκαια αλά καρτ, για κάθε εργασιακό χώρο, ανάλογα με τις ταγές του κάθε εργοδότη ή επίδοξου “επενδυτή”.

Το λεγόμενο για προπαγανδιστικούς λόγους σχέδιο εξυγίανσης τελικά δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ένα σχέδιο εκκαθάρισης εν λειτουργία, το οποίο μάλιστα δεν διασφαλίζει ούτε θέσεις εργασίας, ούτε αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων ούτε τα συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα όπως αποτυπώνονται σήμερα μέσα από ΣΣΕ. Αυτό δυστυχώς το τελευταίο διάστημα το βιώνουμε συνέχεια, με φρέσκα παραδείγματα όπως στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τη ΛΑΡΚΟ.

Αυτή είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη που χτίζεται πάνω στα δικά μας τσακισμένα δικαιώματα.

Εμείς να πεταγόμαστε στον δρόμο χωρίς δεδουλευμένα, ενώ στους εργοδότες να αφήνονται προίκα τα εργοστάσια, απαλλαγμένα από εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Συνάδελφοι, αυτή η νέα εξέλιξη, αυτό το αντεργατικό πείραμα δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι υπόθεση μόνο των συναδέλφων μας στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων. Απαιτεί την καταδίκη κάθε σωματείου, κάθε συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενου.

Καλούμε μαζικά να βγουν ανακοινώσεις αλληλεγγύης προς τους συνάδελφους μας στα ναυπηγεία και καταγγελίες προς την κυβέρνηση της ΝΔ και σε όσα κόμματα το βλέπουν θετικό. Αυτό το έκτρωμα δεν πρέπει να ψηφιστεί.

Καλούμε σε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την ημέρα που θα αποφασίσουν να το πάνε για ψήφιση.

Ένας για όλους και όλοι για έναν!».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!