Με μηνύσεις απειλούν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι τους υπαλλήλους-Να ανακαλέσουν ζητά η ΑΔΕΔΥ - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
1
Δεκέμβριος
Back

Με μηνύσεις απειλούν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι τους υπαλλήλους-Να ανακαλέσουν ζητά η ΑΔΕΔΥ

Με μηνύσεις κατά των δικαστικών υπαλλήλων απειλούν οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας (Δ.Σ.Ε.), με αφορμή το περιστατικό  μήνυσης σε δικαστικό υπάλληλο από δικηγόρο επειδή αρνήθηκε να του δώσει αντίγραφα δικογραφίας.

Απο την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ ζητά από την Ολομέλεια των Προέδρων των Δ.Σ.Ε. να ανακαλέσει την απόφαση της και να αποδώσει ευθύνες στους πραγματικούς φταίχτες που είναι οι εκάστοτε κυβερνήσεις και οι Υπουργοί Δικαιοσύνης.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

Με αφορμή την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δ.Σ.Ε. (11-9-2020) και τη μήνυση κατά Δικαστικού Υπαλλήλου

Με έκπληξη, οργή και αγανάκτηση διαβάσαμε την ανακοίνωση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας (Δ.Σ.Ε.) της χώρας (συνεδρίαση 11-9-2020) η οποία στο σημείο 3, αναφέρει επί λέξει: «Με αφορμή τα προβλήματα που παρατηρούνται κατά την εξυπηρέτηση δικηγόρων σε υπηρεσίες του δημοσίου τομέα, η Ολομέλεια καλεί τους συναδέλφους δικηγόρους να υποβάλλουν μήνυση κατά των υπαλλήλων και να ζητούν την εφαρμογή της αυτοφώρου διαδικασίας σε περίπτωση παράβασης τους άρθρου 34 του Κώδικα Δικηγόρων και της σχετικής αριθμ. πρωτ.: ΔΙΑΔΠ/Φ.Β.10/27509/ 11.11.2013 εγκυκλίου, η οποία φέρει την υπογραφή του τότε Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και νυν Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.»

Ταυτόχρονα ενημερωθήκαμε από τις αποφάσεις της Ο.Δ.Υ.Ε. και του Σ.Δ.Υ.Α. ότι Δικαστικός Υπάλληλος που εργάζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών οδηγήθηκε στο αυτόφωρο για παράβαση καθήκοντος, μετά από μήνυση από Δικηγόρο, η οποία ισχυρίζεται πως αρνήθηκε να της χορηγήσει αντίγραφο της δικογραφίας. Είναι πραγματικά πρωτόγνωρη και απαράδεκτη η εικόνα ενός
συναδέλφου να οδηγείται σιδηροδέσμιος στο Αστυνομικό Τμήμα σαν να είναι ένας κοινός εγκληματίας.

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δ.Σ.Ε. βρήκε πραγματικά τους «φταίχτες» για τις καθυστερήσεις στη δικαιοσύνη και προτρέπει τα Μέλη της να υποβάλουν μήνυση κατά Δημοσίων Υπαλλήλων και να ζητούν, μάλιστα, την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας!!!

Για τα προβλήματα της δικαιοσύνης (ελλείψεις προσωπικού και υποδομών) φταίνε οι υπάλληλοι και όχι οι πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων και των Υπουργών Δικαιοσύνης.

Ύστερα από τα παραπάνω, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί των Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφασή τους για υποβολή μηνύσεων στους υπαλλήλους και δηλώνει ότι θα συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στους διωκόμενους υπαλλήλους.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!