Ξυλοδαρμός συμβασιούχου από ιδιώτη εργολάβο
Τον ξυλοδαρμό συμβασιούχου εργαζόμενου στην αρχαιολογία, από ιδιώτη εργολάβο στην Κω, όπως γνωστοποιήθηκε από το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων και το τοπικό παράρτημα Συμβασιούχων Εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου.
«Φτάσαμε λοιπόν και σε αυτό το σημείο, να ξυλοκοπιέται ο εργάτης που κάνει την δουλειά του, έχοντας την πλήρη αδιαφορία της υπηρεσίας του, όπως καταγγέλλεται και κατ’ επέκταση του Υπουργείου Πολιτισμού στο συμβάν, αφήνοντας στο έλεος τους εργαζόμενους στον οποιοδήποτε» σημειώνει το Εργατικό Κέντρο και προσθέτει:
«Όποια πέτρα και να σηκώσεις σε δημόσια, δημοτικά ή περιφερειακά έργα, βρίσκεις κι από έναν εργολάβο. Η πολιτική κατεύθυνση δεδομένη κι από πριν συμφωνημένη, από όλους που μέχρι τώρα μας έχουν κυβερνήσει, να παραδοθούν όλα στους ιδιώτες. Απαράβατος όρος για να γίνει πλέον το οτιδήποτε στην χώρα μας είναι, όπως κομψά μας το πλασάρουν, “σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα”», ως φάρμακο διά πάσαν νόσο, η οποία στην τελική, καταλήγει φαρμάκι για εμάς και ακριβοπληρωμένο».
Το Εργατικό Κέντρο απαιτεί:
- Μόνιμες προσλήψεις στην αρχαιολογία με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.
- Έξω οι εργολάβοι, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα του πολιτισμού.
- Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην υπάρξει ατιμωρησία στο γεγονός και να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που πρέπει.
Προτεινόμενα άρθρα
01.08.2026 | 11:41
01.08.2026 | 10:44






