κέντρα-κοινότητας-συγκέντρωση-εργαζ-1160897
ΔΗΜΟΙ | 05.04.2023 | 13:47

Κέντρα Κοινότητας: Συγκέντρωση εργαζομένων στο υπουργείο Εργασίας

Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Κοινότητας, στα Παραρτήματα Ρομά και στα Κέντρα Ενταξης Μεταναστών και στις Κινητές Μονάδες των δήμων, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Κοινότητας και Παρακολουθημάτων (ΠΑΝΣΕΚΚ).

Διεκδικούν την παραμονή όλου του προσωπικού τους στην εργασία χωρίς εξαιρέσεις, νέες προσλήψεις και μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. «Όχι στην εργασιακή ανασφάλεια. Όχι στην εντατικοποίηση. Τώρα σταθερή και μόνιμη δουλειά, προσλήψεις προσωπικού», είναι το μήνυμα που στέλνει το Σωματείο με το πανό του. Στο κάλεσμα έχουν ανταποκριθεί εργαζόμενοι από τις δομές Δήμων της Αττικής αλλά και της Πελοποννήσου. «Μόνιμη δουλειά ζητάει η εργατιά και όχι παρατάσεις και επισφάλεια», διαμηνύουν.

Στο πλευρό τους βρίσκεται αντιπροσωπεία από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και την ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Πάνω από 1.000 εργαζόμενοι δουλεύουν στις σχετικές δομές των δήμων από το 2017, με ετήσιες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, παρέχοντας υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και επανένταξης. Οπως καταγγέλλει το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Κοινότητας και Παρακολουθημάτων (ΠΑΝΣΕΚΚ), βρίσκονται στο «παρά πέντε» πριν τη λήξη των συμβάσεών τους για μια ακόμα φορά, με το υπουργείο Εργασίας να μην έχει δώσει ακόμα απαντήσεις για το αν θα συνεχίσουν να δουλεύουν ή όχι. Ακόμα, καταγγέλλει ότι εκτός από τη διαρκή εργασιακή επισφάλεια οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με την υποστελέχωση των δομών και την επιπλέον επιβάρυνση με νέα αντικείμενα εργασίας.

Μαζί με τους εργαζόμενους από την Πάτρα συμμετέχει στην κινητοποίηση και εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής. «Για τη δημοτική αρχή Πατρέων είστε μόνιμοι δημοτικοί υπάλληλοι, έτσι θα πρέπει να είστε σε όλη την Ελλάδα», ανέφερε ο αντιδήμαρχος, Διονύσης Πλέσσας, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τα αλλεπάλληλα ψηφίσματα με τα οποία το δημοτικό Συμβούλιο έχει ζητήσει τη μονιμοποίηση του προσωπικού, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, από τις κυβερνήσεις.

Η κινητοποίηση θα συνεχιστεί με συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΠΕΚΑ στις 2 μ.μ. καθώς οι εργαζόμενοι καλούνται να «μπαλώσουν» τα κενά και τις ελλείψεις του Οργανισμού, αναλαμβάνοντας τη διεκπεραίωση αιτήσεων για προνοιακά, αναπηρικά και άλλα επιδόματα. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει Γενική Συνέλευση του σωματείου.