κατάληψη-στο-εργοστάσιο-της-λαρκο-1131394
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 27.03.2024 | 12:02

Κατάληψη στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε κατάληψη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα προχώρησαν από σήμερα στις 6 το πρωί οι εργαζόμενοι. Οι ίδιοι σφράγισαν τις πύλες και το κτήριο διοίκησης και παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από αυτό ζητώντας να λειτουργήσει εκ νέου το εργοστάσιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα σωματεία των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ έχουν κορυφώσει την προσπάθειά τους το τελευταίο διάστημα ζητώντας «να ανατραπούν οι αποφάσεις που έχουν επιβάλλει τη φτώχεια στην περιοχή και την ανεργία στις οικογένειες των εργαζομένων». Αύριο, Πέμπτη 28 Μαρτίου, έχουν προσδιορίσει συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με προσυγκέντρωση στις 4 το απόγευμα στην Ομόνοια και συγκέντρωση μία ώρα αργότερα στο Υπουργείο Οικονομικών.

«Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε τη δουλειά μας και κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις» σημειώνει, σε ανακοίνωσή του, το σωματείο των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «υλοποιεί εγκληματική πολιτική που οδηγεί τη ΛΑΡΚΟ στο κλείσιμο και τον μεταλλευτικό πλούτο στο μεγάλο κεφάλαιο». Οι ίδιοι μιλούν για τρομακτικές επιπτώσεις στην ζωή τους, στην πορεία τους αλλά και στις οικογένειές τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια και, όπως σημειώνουν, «όλο αυτό το σκηνικό έχει τρομακτικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή καθώς δεκάδες επαγγέλματα ζούσαν από την ΛΑΡΚΟ».

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.