Η διαθεσιμότητα οδηγεί στην απώλεια του εξαμήνου – Επ’ αόριστον το λουκέτο στο Πολυτεχνείο
Σε πλήρη αδιέξοδο βρίσκονται οι φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου μετά την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος να το κλείσουν επ’ αόριστον με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα το εξάμηνο.
Η απόφαση του σωματείου του διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ ελήφθη χθες το απόγευμα παρά το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα είχαν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στη χθεσινή καθολική απεργία των διοικητικών υπαλλήλων και από σήμερα Τρίτη θα λειτουργούσαν κανονικά όλες οι υπηρεσίες του ιδρύματος.
Ωστόσο, το γεγονός ότι θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν ικανοποίησε τα αιτήματά τους αναφορικά με τη διαθεσιμότητα συναδέλφων τους οδήγησε, μετά από 18 μέρες «λουκέτου» να αποφασίσουν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους. Πλέον, υπολείπονται τέσσερις εβδομάδες για τη συμπλήρωση δεκατριών εβδομάδων που προβλέπονται από το νόμο για να ολοκληρωθεί το εαρινό εξάμηνο.
Σήμα κινδύνου εκπέμπουν και οι πρυτανικές Αρχές. «Η συμπλήρωση των υπολειπόμενων εβδομάδων πρακτικά και αριθμητικά δεν είναι δυνατή αν δεν επαναλειτουργήσει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και οι Σχολές άμεσα, ώστε να ολοκληρωθεί η διδασκαλία των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου μέχρι την 1η Αυγούστου 2014, με δεδομένο ότι το εαρινό εξάμηνο δεν μπορεί να επεκταθεί στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Παράλληλα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι πρυτανικές εκλογές στο ίδρυμα, οι οποίες ακόμα και με ηλεκτρονικό τρόπο να γίνουν χρειάζονται διοικητική υποστήριξη.
Προτεινόμενα άρθρα
15.08.2026 | 19:00
15.08.2026 | 12:00






