Εργαζόμενοι κατά Πορτοσάλτε: Του είναι αδιάφορος ο αγώνας για το μεροκάματο - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
17
Νοέμβριος
Back

Εργαζόμενοι κατά Πορτοσάλτε: Του είναι αδιάφορος ο αγώνας για το μεροκάματο

«Ο αγώνας για το μεροκάματο είναι σίγουρα κάτι που αφήνει παγερά αδιάφορο τον κ.Πορτοσάλτε» ήταν η απάντηση του δικτύου «Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό» στον Πορτοσάλτε.

Άμεση ήταν η αντίδραση του δικτύου «Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό» για τα όσα είπε ο Άρης Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΪ, για τον άδικο χαμό του διανομέα στη Θεσσαλονίκη.

«Τώρα βέβαια υπάρχει και μια συγκεκριμένη συμπεριφορά των διανομέων, για να τα λέμε, Θεός σχωρέστον… Δεν θα κάνω σύγκριση, αλλά κι αυτός οδηγεί μοτοσυκλέτα… Αυτός που οδηγεί το αυτοκίνητο έχει την ευθύνη για όλους, αλλά θα πρέπει και οι φίλοι που οδηγούν μοτοσυκλέτα να αποφασίσουν, θα κοιτάμε δεξιά, θα κοιτάμε αριστερά… Στην συμπεριφορά των διανομέων υπάρχουν φορές που πέφτουν πάνω σου» ήταν οι φράσεις που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων.

Η ανάρτηση από το δικτύου «Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό» απάντησε:

«Μετά τον τραγικό χαμό του συναδέλφου μας διανομέα στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 31/10/2021 έπειτα από την εμπλοκή του σε τροχαίο δυστύχημα, ο κ. Πορτοσάλτε – χωρίς ίχνος ντροπής – δεν δίστασε να προσπαθήσει να σπιλώσει την μνήμη του σήμερα (1/11/2021) στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι περιμέναμε κάτι λιγότερο απ’ τον εν λόγω «κύριο» ωστόσο, οφείλουμε ως εργαζόμενοι/ες στον επισιτισμό και στον τουρισμό να σημειώσουμε κάποια πράγματα.

Ο αγώνας για το μεροκάματο είναι σίγουρα κάτι που αφήνει παγερά αδιάφορο τον κ. Πορτοσάλτε, καθώς δεν μπορεί να διανοηθεί πώς είναι να στηρίζεις στην πλάτη σου μια οικογένεια και ένα νοικοκυριό δουλεύοντας 10 και 12 ώρες την ημέρα για ένα πενιχρό ημερομίσθιο θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια σου τη ζωή.

Οι δυσμενείς συνθήκες κάτω από τις οποίες οι συνάδελφοι διανομείς καλούνται να φέρουν εις πέρας την βάρδια τους, άλλοτε λόγω της πίεσης που δέχονται από την εργοδοσία ώστε να ανταπεξέλθουν σε έναν υπέρογκο φόρτο εργασίας και άλλοτε λόγω αντικειμενικών συνθηκών όπως η κακοκαιρία ή – εν προκειμένω – ο βαθμός επικινδυνότητας που υπάρχει στο δρόμο δεν είναι κάτι που μπορούμε να σχολιάζουμε με αυτόν τον κατάπτυστο τρόπο κ. Πορτοσάλτε.

Ως Δίκτυο εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού καλούμε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) να προσφύγει στο ΕΣΡ για προσβολή μνήμης νεκρού.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!