Εργαζόμενοι Δ. Αθηναίων: Καταγγέλλουν προσπάθεια ιδιωτικοποίησης -Διαμαρτυρία στο Δ.Σ - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
16
Ιανουάριος
Back

Εργαζόμενοι Δ. Αθηναίων: Καταγγέλλουν προσπάθεια ιδιωτικοποίησης -Διαμαρτυρία στο Δ.Σ

Την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της Διεύθυνσης Ηλεκτρολογικού, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους Σωματεία του Δήμου Αθηναίων, με αφορμή την εισαγωγή, σήμερα Δευτέρα, προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, της αντικατάσταση των φωτιστικών της πόλης στο σύνολό τους με φωτιστικά σώματα τύπου LED, μέσω ΣΔΙΤ.

Οι εργαζόμενοι, που ετοιμάζονται να παραστούν δυναμικά στο δημοτικό συμβούλιο, καταγγέλλουν το κόστος του έργου υπογραμμίζοντας ότι η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της Δ/νσης Ηλεκτρολογικού είναι μόνο η αρχή.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τους σημειώνουν:

«Την Δευτέρα 2/4/2018 εισάγεται προς ψήφιση στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ η πρόταση του κου Δημάρχου που αφορά την αντικατάσταση των φωτιστικών της πόλης των ΑΘΗΝΩΝ στο σύνολό τους με φωτιστικά σώματα τύπου LED, μέσω ‘’ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ‘’, δηλαδή πλήρης ιδιωτικοποίηση της Υπηρεσίας, όπως και την συντήρηση του έργου καθ΄ όλη την διάρκεια της σύμπραξης από τον ιδιώτη για τα προσεχή 12 έως 15 χρόνια.

Μετά τις δύο έγγραφες τοποθετήσεις τις Δ/νσης Ηλεκτρολογικού προς τον κο Γεν. Γραμματέα που επεσήμαναν τις ενστάσεις – επιφυλάξεις ως προς το ασύμφορο του έργου οι οποίες και αγνοήθηκαν, αυτό τελικώς εισάγεται προς ψήφιση…

Το κόστος της πρότασης της Δημοτικής αρχής (45.000.000 €) υπερβαίνει κατά πολύ αντίστοιχο έργο που υλοποιείται από την Δ/νση Ηλεκτρολογικού.

Στην υπό ψήφιση πρόταση υπάρχουν ανακρίβειες και «σκοτεινά σημεία», που εστιάζονται κυρίως στις καταναλώσεις ρεύματος φωτισμού όπως και υπερτιμολογήσεις υλικών και παροχής υπηρεσιών.

Διαφωνούμε κάθετα με την οριζόντια προσέγγιση της Δημοτικής Αρχής που επιλέγει το ΣΔΙΤ σαν μοναδική πηγή ενεργειών (παρά την έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου) απαξιώνοντας εργαλεία χρηματοδότησης όπως ΕΣΠΑ, ΤΠκΔ καθώς και την δυνατότητα που διαθέτει από τα ουκ ολίγα Ανταποδοτικά Τέλη που εισπράττει κατ΄ έτος.

Κατόπιν των παραπάνω επισημάνσεων φαίνεται καθαρά η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να αλλοιώσει τον Δημόσιο χαρακτήρα της Δ/νσης Ηλεκτρολογικού παραχωρώντας τον έλεγχο του φωτισμού της πόλης σε ιδιώτη με όποιο κόστος, δεσμεύοντας τις επόμενες τρεις Δημοτικές αρχές και θέτοντας σε ομηρία τους πολίτες των Αθηνών σε περίπτωση πτώχευσης της αναδόχου εταιρείας και αδυναμίας της να εκτελέσει το έργο καθ΄ όσον θα έχει τον πλήρη έλεγχο του ηλεκτροφωτισμού της πόλης χωρίς να παρέχει καμία τεχνογνωσία για την λειτουργία του.

Η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της Δ/νσης Ηλεκτρολογικού είναι μόνο η αρχή.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 2/4/2018 ΣΤΙΣ 14.00 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΣΕΗΔΑ,

ΣΕΔΑ

ΕΕΔΑ

ΣΥΛ. ΥΠ. ΟΝΑ

ΣΩΜ. ΔΗΜ. ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΣΟΑΔΑ

ΣΥΛ. ΔΙΠΛ. ΜΗΧ. ΑΝΩΤ, ΣΧ. Δ.Α.

ΕΣΔΑ

ΑΝ. ΣΩΜ. ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝ. ΥΠ. Δ.Α.

ΣΕΟΤΑ

ΕΔΥΤΥΔΑ

ΣΕΤΥΔΑ»

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!