Εργατικό Κέντρο Λαυρίου: Καταγγέλλει αρπαγή χρημάτων από την εφορία - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
16
Οκτώβριος
Back

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου: Καταγγέλλει αρπαγή χρημάτων από την εφορία

«Την προκλητική αρπαγή χρημάτων από το λογαριασμό του από την εφορία, τα οποία προορίζονταν για την πληρωμή των δύο υπαλλήλων (γραμματέας και καθαρίστρια)», καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου.

Στην ανακοίνωσή του το ΕΚΛ αναφέρει ότι:

«Το Εργατικό Κέντρο είχε οφειλές από πρόστιμα που έχουν μπει κατά καιρούς από την εφορία για καθυστερήσεις στην πληρωμή του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ). Αυτές οι καθυστερήσεις οφείλονται στο γεγονός ότι ο ΟΑΕΔ καθυστερεί να πιστώσει το λογαριασμό του Εργατικού Κέντρου με τα χρήματα για την πληρωμή των δύο υπαλλήλων. Αποτέλεσμα να συσσωρευτεί το ποσό των 1.900 ευρώ. Η εφορία μας έστειλε ενημερωτικό σημείωμα για την οφειλή για να προβούμε σε διακανονισμό και έληγε σήμερα. Παρ’ όλα αυτά η εφορία έχει προβεί σε κατάσχεση του λογαριασμού από τις 9 του Ιούνη. Σε παρέμβασή μας για την προσπάθεια διακανονισμού στο Δικαστικό Τμήμα της Εφορίας Παλλήνης εμπρόθεσμα, δεν δέχτηκαν να προβούν σε διακανονισμό και φυσικά ούτε τους ενδιέφερε πώς θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Επίσης τα χρήματα που στέλνονται από τον ΟΑΕΔ δεν επαρκούν να πληρωθούν τα έξοδα στο σύνολό τους (μισθοί, ένσημα, ΦΜΥ, λογιστής κλπ.) κάτι που μας υποχρεώνει χρήματα που προορίζονται από τα σωματεία για την έκδοση υλικών, οργάνωση απεργιών, να πηγαίνουν για την κάλυψη αυτών των εξόδων.

Παρ’ όλα αυτά το Εργατικό Κέντρο έχει απρόσκοπτη λειτουργία και ο μόνος λόγος που έχει συναλλαγή με το Δημόσιο είναι η εξασφάλιση των δύο θέσεων εργασίας.

Αυτή είναι η κυβερνητική εντολή των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πάρτε τα από αυτούς που μπορείτε, μισθωτούς, συνταξιούχους, συνδικάτα και αφήστε στο απυρόβλητο τις λίστες με τους δισεκατομμυριούχους φοροφυγάδες γιατί αυτοί θεωρούνται “επενδυτές”.

Το ταξικό κίνημα στη χώρα μας έχει δεχτεί κάθε είδους καταστολή από τις αστικές κυβερνήσεις, έχει την εμπειρία και τη δύναμη να τις ξεπερνάει. Και αυτή η κίνηση είναι μία προσπάθεια οικονομικού στραγγαλισμού. Καλούμε τα σωματεία να εντείνουν την οικονομική δουλειά με τις συνδρομές για την αποκατάσταση του κτιρίου και την αγορά εκτυπωτικού μηχανήματος».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!