Δήμος Θεσσαλονικής: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
27
Μάρτιος
Back

Δήμος Θεσσαλονικής: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης μετά από συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοεμβρίου. Οι εργαζόμενοι διοργανώνουν νέα συνέλευση-συγκέντρωση την Τρίτη 29 Νοέμβρη στις 9πμ στο δημαρχείο.

Αναλυτικά:

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνέλευση των εργαζομένων στην καθαριότητα και τις τεχνικές υπηρεσίες. Στη συνέλευση έγινε ενημέρωση στους συναδέλφους, για το τι ειπώθηκε στη συνάντηση του σωματείου με τον δήμαρχο την προηγούμενη ημέρα και τις προτάσεις της διοίκησης για τα αιτήματα των εργαζομένων. Μετά τη συζήτηση και τις προτάσεις που κατατέθηκαν η συνέλευση αποφάσισε:

αποχή από υπερωριακή εργασία για όλες τις Κυριακές μέχρι και την Κυριακή 15 Γενάρη

-κινητοποίηση τη Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29 Νοέμβρη. Τις συγκεκριμένες μέρες ζητούμε να μας δοθούν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας. Σε περίπτωση που δεν μας χορηγηθούν δεν βγαίνουμε για δουλειά. Παραμένουμε στα εργοτάξια και περιμένουμε να μας τα χορηγήσουν. Την Τρίτη 29 Νοέμβρη συγκεντρωνόμαστε στο δημαρχείο για συνέλευση στις 9πμ.

 Μπροστά στην κοροϊδία και τον εμπαιγμό της διοίκησης του δήμου για τα αιτήματα μας, συνεχίζουμε και διεκδικούμε:

-Προσλήψεις προσωπικού και σωστή διαχείριση και κατανομή στις υπηρεσίες του υπάρχοντος προσωπικού.

-Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις.

-Χορήγηση όλων των Μ.Α.Π. και αποζημίωση των Μ.Α.Π. παρελθόντων ετών που δεν χορηγήθηκαν στους εργαζόμενους.

-Άμεση πληρωμή δεδουλευμένων εξαιρέσιμων και νυχτερινών.  Επανακαθορισμό των προγραμμάτων εργασίας για Σάββατο-Κυριακή. Να σταματήσει εργαζόμενοι να δουλεύουν για 2 και 3 Σαββατοκύριακα και να πληρώνονται ψίχουλα.

-Τήρηση όλων των μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.

Όλοι στις κινητοποιήσεις και στη νέα συνέλευση-συγκέντρωση την Τρίτη 29 Νοέμβρη στις 9πμ στο δημαρχείο.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!