δ-πατρέων-ζητά-τη-μονιμοποίηση-συμβασ-479454
ΔΗΜΟΙ | 08.05.2018 | 15:24

Δ.Πατρέων: Ζητά τη μονιμοποίηση συμβασιούχων – “παρατασιούχων” -Νέα κινητοποίηση

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, και ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Διονύσης Πλέσσας, παραβρέθηκαν σήμερα Τρίτη 8 Μάη, στην κινητοποίηση έξω από το Δημαρχείο των εργαζομένων με σύμβαση ορισμένου χρόνου 8 μηνών στην Καθαριότητα, στον Ηλεκτροφωτισμό και στα Κοιμητήρια.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν κατάληψη στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Πρόκειται για τους παρατασιούχους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, που η κυβέρνηση Συριζα-Ανελ είχε δεσμευτεί ότι θα προσληφθούν με μοριοδότηση στους Δήμους που εργάζονται, με την πρόσφατη προκήρυξη του ΑΣΕΠ.

Όμως από τους 63 παρατασιούχους που εργάζονται στον Δήμο, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία του ΑΣΕΠ μόνον οι 11 προσλαμβάνονται στο Δήμο Πατρέων και οι υπόλοιποι απολύονται!

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι προσλήφθηκαν στον Δήμο στις 28 Δεκέμβρη 2015 με κριτήρια ΑΣΕΠ ως συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 μηνών, γιατί τα μνημόνια και η πολιτική των αστικών κυβερνήσεων απαγορεύουν τις μόνιμες προσλήψεις.

Συνεχίζουν μέχρι σήμερα να εργάζονται με τρεις παρατάσεις των συμβάσεών τους με προσωρινή διαταγή από τα δικαστήρια, ενώ αύριο εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει.

Ο Δήμαρχος τους διαβεβαίωσε ότι στηρίζει το δίκαιο αίτημα τους να μην απολυθούν, τονίζοντας το αναφαίρετο δικαίωμα στη δουλειά. Ανέφερε ότι εργάζονται σε κρίσιμες δημοτικές υπηρεσίες και καλύπτουν κενές οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού, στηρίζοντας το αίτημά τους για μονιμοποίηση.

Στην ανακοίνωση του, ο δήμος επίσης σημειώνει:

Υπενθυμίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο με τις αποφάσεις του 14/12/2016, 27/1/2017, 5/7/2017, προειδοποιούσε για τα αδιέξοδα που θα προκαλέσει η πολιτική των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και διεκδικούσε την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – παρατασιούχων.

Η Δημοτική Αρχή έχει στηρίξει τους απεργιακούς αγώνες τους για σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας των συνδικάτων και εργαζομένων στους Δήμους, από κοινού με τους Δημάρχους Ικαρίας, Καισαριανής, Χαϊδαρίου, Πετρούπολης, στο Υπουργείο Εσωτερικών στις 3 Απρίλη 2017.

Στις 19 Ιούνη 2017, οι Δήμαρχοι της Αχαΐας, αλλά και άλλων Δήμων της χώρας, με κοινή παρέμβαση στο αρμόδιο Υπουργείο, απαίτησαν άμεση νομοθετική ρύθμιση και επίλυση του θέματος,

Η Δημοτική Αρχή, με παρεμβάσεις στα συνέδρια της ΚΕΔΕ, ανέδειξε το κυρίαρχο αίτημα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων – παρατασιούχων ενώ στήριξε με την παρουσία του Δημάρχου και με την κατάθεσή του στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών στις 29 Μάρτη 2018, τις θέσεις τους,

Σε όλες τις κινητοποιήσεις διεκδικεί μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου, σταθερή δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα.

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

Ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος είναι δημοσιογράφος με εξειδίκευση στο πολιτικό ρεπορτάζ και στην κάλυψη θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ψηφιακά και ραδιοφωνικά μέσα. Ξεκίνησε σε ηλικία 22 χρονών ως μαθητευόμενος στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης», όπου έμεινε για 18 χρόνια καλύπτοντας το κοινωνικό, πολιτικό και κυβερνητικό ρεπορτάζ. Εχει συνεργαστεί με το περιοδικό «Unfollow» κάνοντας ερευνητική δημοσιογραφία. Από το 2019 δουλεύει στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84. Εργάζεται στο aftodioikisi.gr από το 2016, ενώ τα τελευταία χρόνια κατέχει τη θέση του Διευθυντή Σύνταξης της ιστοσελίδας. https://www.facebook.com/theodoropan