Πετρόπουλος: Νομοθετική ρύθμιση για επιτάχυνση της έκδοσης συντάξεων - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back

Πετρόπουλος: Νομοθετική ρύθμιση για επιτάχυνση της έκδοσης συντάξεων

Νομοθετικές πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση χορήγησης συντάξεων μαζί με βελτιωτικές ρυθμίσεις που θα απαλλάσσουν, όπως είπε χαρακτηριστικά, σειρά κατηγοριών ασφαλισμένων που είχαν οδυνηρές συνέπειες από την άδικη αντιμετώπιση του ασφαλιστικού συστήματος, προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.

Κατά την ενημέρωση που συνεχίζεται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, για τη πορεία του ασφαλιστικού συστήματος, ο κ. Πετρόπουλος υποστήριξε ότι υπάρχουν σημαντικές επιδόσεις από τη λειτουργία του ΕΦΚΑ στις επιδόσεις των συντάξεων και των εφάπαξ.

«Έχουμε βελτίωση διαρκή, καθημερινή προς απογοήτευση των προφητών της αντιπολίτευσης, που αποδεικνύει ότι το ασφαλιστικό σύστημα ούτε κατέρρευσε αντίθετα υπάρχει επιταχυνόμενη βελτίωση και στην εισπραξιμότητα των εισφορών και στη καταβολή των συντάξεων επιβεβαιώνοντας έτσι τις δικές μας προβλέψεις», τόνισε.

Ο κ. Πετρόπουλος υποστήριξε ακόμα ότι τέλος του έτους, στο προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ, το πλεόνασμα θα ξεπεράσει τα 188 εκ. ευρώ, αποτέλεσμα όπως είπε, της προσπάθειας που καταβάλουν τα στελέχη του για να κλείσουνε όλες τις εκκρεμότητες του παρελθόντος.

«Παρά τις αντίξοες συνθήκες τα επιτεύγματα των επιδόσεων είναι συγκριτικά πολύ καλύτερα σε σχέση με το παρελθόν», είπε και πρόσθεσε: «Πετύχαμε να καταβάλουμε κοντά στο 1,5 εκατομμύριο παροχές. Μέχρι 1/1/2017 καταβλήθηκαν συνολικά 510.500 παροχές, κύριων συντάξεων, επικουρικών και εφάπαξ. Καταβάλαμε 57.000 εφάπαξ. Από τις 163.000 εκκρεμείς συντάξεις που παραλάβαμε, σήμερα είναι κάτω από τις 100.000. Αυτό δεν είναι ένα συγκριτικό αποτέλεσμα για το οποίο μπορεί να ειπωθεί ότι υπάρχει πάγωμα παροχών».

«Σε όλους τους δείκτες, τα αποτελέσματα είναι θετικά, όλοι οι παράμετροι δείχνουν θετική εξέλιξη της προοπτικής του ΕΦΚΑ η οποία θα είναι πάντα θετική. Τέλος, του έτους θα έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα που θα ευνοούν τον προϋπολογισμό που θα καταθέσουμε και ο οποίος θα μας παρέχει τη δυνατότητα να ασκήσουμε καλύτερες πολιτικές για τις ασθενέστερες κατηγορίες των πολιτών», κατέληξε ο κ. Πετρόπουλος.

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Εργασίας και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω «τις εξοντωτικές εισφορές που ισοπεδώνουν τους ασφαλισμένους», τονίζοντας ότι αυτό είναι μια ταξική επιλογή της.

Ακόμα έκανε λόγο για μνημείο λαθροχειρίας στα στοιχεία του ΕΦΚΑ, σημειώνοντας ότι «είναι αδιανόητο να κάνετε 9 μεταβολές και να αφαιρείτε 500 εκ ευρώ από αυτά που θα πήγαιναν σε συντάξεις». Ο κ. Βούτσης, υποστήριξε ότι υπάρχει μείωση κατά 51,2 % στις παροχές των συντάξεων ενώ μίλησε για τεχνάσματα με διπλά βιβλία σε ότι αφορά τις εκκρεμείς συντάξεις αλλά και για εικονικά πλεονάσματα.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!