Τετάρτη
27
Σεπτέμβριος
Back

Εκκρεμεί η έκδοση 130.000 επικουρικών συντάξεων

Συμβολική κατάληψη του κτιρίου της Κεντρικής Διοίκησης του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης στη Φιλελλήνων πραγματοποίησε ο σύλλογος εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), αντιδρώντας στη δημιουργία του δεύτερου υπερταμείου ΕΤΕΑΕΠ, όπως μετονομάστηκε το Ενιαίου Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).

Στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και εφάπαξ παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) συγχωνεύθηκαν όλα τα εναπομείναντα ταμεία επικουρικής ασφάλισης και οι κλάδοι πρόνοιας -εφάπαξ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Οι σύλλογοι των εργαζομένων υποστηρίζουν ότι η δημιουργία του δεύτερου υπερταμείου, μετά τον ΕΦΚΑ, όχι μόνο δεν συμβάλλει σε νοικοκύρεμα, αλλά αντίθετα επιφέρει τεράστια οργανωτικά και λειτουργικά προβλήματα με ταυτόχρονο “πετσοκομμένα” των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ.

Επίσης, υποστηρίζουν ότι δεν γίνεται κανένας επανυπολογισμός των επικουρικών συντάξεων με χιλιάδες συνταξιούχους να έχουν δει μειώσεις ως 40 με 50%, ενώ ταυτόχρονα εκκρεμούν περίπου 130.000 επικουρικές συντάξεις.

Όπως δήλωσε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ Αντώνης Κουρούκλης «ενώ μέχρι τον Δεκέμβριο του 2106 υπήρχε για τα εφάπαξ μια ομαλή ροή, μετά την ενοποίηση -για τον Ιανουάριου, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2017- δεν έχει δοθεί κανένα εφάπαξ».

Η κατάληψη του κτιρίου ξεκίνησε στις 7 το πρωί, ενώ την κινητοποίηση στήριξε και η ΑΔΕΔΥ.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!